Lehet így is: zero waste adventi naptár!

adventi naptár,advent,kalendárium,hulladékmentes,környezetbarát Forrás: Felelős gasztrohős
Ha idén még nem szerezted be az adventi naptárat és azt sem tudod, hogy hol vedd meg, esetleg, hogy milyet készíthetnél, mutatunk egy szuper hulladékmentes verziót, aminek beszerzéséhez még csak ki sem kell mozdulnod otthonról!

Manapság ezerféle adventi kalendáriumot szerezhetünk be az édességes opciók közül egészen a kozmetikaiszereket vagy épp ékszereket rejtő csodákig. És abban azt hiszem egyet érthetünk, hogy nincs is jobb annál, mint amikor újra gyereknek érezhetjük magunkat és 24 napon keresztül nyitogathatjuk a meglepetést tartalmazó ablakocskákat. Eddig mi is így gondoltuk, egészen addig míg meg nem jelent meg ebből is egy környezetbarát verzió, amivel mindenki csak nyerhet!

A Felelős Gasztrohős Alapítvány ugyanis idén egy nem szokványos naptárral állt elő. Egy olyan online verzióval, amelyben környezetbarát tippeket, információkat, inspirációkat rejtettek el számunkra!

Ez az adventi naptár neked szól, ha…

  • …a karácsonyi készülődés neked is a tökéletes ajándék utáni rohanásról, a különleges menühöz szükséges alapanyagok beszerzéséről, a beszerzett ajándékok csomagolásáról szól.
  • …a nagy ünnepi lázban kevésbé jut eszedbe, hogy mit tehetsz a környezetünkért.
  • …azon gondolkodsz, hogy hol egyél, ha nincs időd főzni.
  • …nem tudod, mit adhatnál ajándékba a szeretteidnek, amivel nem felesleget halmoztok.
  • …nem tudod, hogyan tárold helyesen a megvásárolt élelmiszereket és hogy egyáltalán mit főzz a vegetáriánus családtagjaidnak.
Szerettünk volna egy kis segítséget adni azoknak, akik 'zöldebbé' tennék a karácsonyt és nem titkolt célunk az is, hogy azok kedvét is meghozzuk a környezetbarátabb ünnephez, akik eddig nem érdeklődtek a téma iránt. A tippek, ötletek csak inspirációk, és nem kőbe vésett szabályok. Ha valaki már egy dolgot beemel a karácsonyi készülődésbe is tett a környezetért, ami úgy gondoljuk, csak még jobban emeli az ünnep fényét.
idézi Vighné Boóc Juditot, az alapítvány munkatársát az ügyben kiadott sajtóközlemény.

December 3-tól indulhat az adventi naptárnyitogatás és a tervezés, hogyan tegyük idén fenntarthatóbbá és nyugodtabbá a karácsonyt.

Mi biztosan lecsapunk majd erre az adventi kalendáriumra, és te?