Valóra vált A szolgálólány meséje? Vörös köpenyes nők borzolják a járókelők idegeit

a szolgálólány meséje,3. évad Forrás: Twitter
Reméljük, mi továbbra is csak a képernyőn találkozhatunk A szolgálólány meséje szereplőivel. VIGYÁZAT, SPOILER!

Egy csomó vörös köpenyes, csuklyás nő özönlötte el a napokban Washington belvárosát. A járókelőket és a turistákat a Twitteren záporozó bejegyzések tanúsága szerint meglehetősen felzaklatta, hogy a disztópikus regény szereplői százával lepték el az amerikai fővárosban található National Mall parkot. Ugyanis éppen forgatták a A szolgálólány meséje harmadik évadát.

Néhány szerencsés arra járó még a főszerepet játszó színésznőt, Elizabeth Mosst is elcsíphette, amint Joseph Fiennes, aka Parancsnok mellett térdel.

a szolgálólány meséje,elizabeth moss,joseph fiennes,Yvonne Strahovski
Forrás: Twitter
Joseph Fiennes (Parancsnok), Elizabeth Moss (Offred) és Yvonne Strahovski (Serena) A szolgálólány meséje 3. évadának forgatásán

A szolgálólány meséje a nem túl távoli jövőben játszódik, amikor a női termékenység olyan alacsony, hogy a tehetős családok szexuális rabszolganőket alkalmaznak, akik teherbe esnek a feleségek helyett; Amerika keresztény fanatikusok diktatúrájává válik. A sorozatot azért is ünneplik a nézők és a kritikusok, mert egyetlen olyan eleme sincs, ami nem történt volna meg a világ valamelyik országában, valamelyik korban. Vagyis a cselekmény tényleg hátborzongatóan realisztikus, és azok a motívumok, amelyek a nőket jogfosztott társadalmi rétegként, pusztán szülőgépekként jelenítik meg, időnként visszaköszönnek a jelen újságok szalagcímeiből is.

További ironikus tényező, hogy a forgatás helyszíne, a National Mall park alig másfél kilométerre esik a Fehér Háztól, márpedig Trump elnököt is sokan vádolják azzal, hogy semmibe veszi az emberi jogokat, és ezért a társadalom hasonlóan disztópikus irányba tart.

Egyébként már korábban is előfordult, hogy szolgálólány-jelmezbe öltözött nők árasztották el az utcákat, különböző nőjogi tüntetéseken.

A harmadik évadot júniusban mutatják be, itt az első teaser előzetes:

A galériában még megcsodálhattok néhány fotót, amin vörös köpenyes szolgálólányok lepik el Washington belvárosát: