Egy öreg tölgyfa segíthet megtalálni életed szerelmét

vőlegényfa,szerelem,romantika Forrás: Wikimedia Commons
Ha az online társkereső appok nem segítettek megtalálni a lelki társadat, talán máshol is érdemes keresgélned – például terebélyes fa védelmet adó tövében.

A Vőlegénytölgy (németül Bräutigamseiche) az Eutin városa melletti Dodauer erdőben található, Schleswig-Holstein tartományban, és egy saját, külön bejáratú legendával dicsekedhet.

Az egész egy 19. századi párocskával kezdődött

1890-ben ez a bizonyos pár a fa odújában hagyott üzeneteket egymásnak a legnagyobb titokban. A helyi főerdész ugyanis nem akarta hozzáadni a lányát egy lipcsei csokoládékészítő mester fiához, és a fiatalok így tartották a kapcsolatot egészen addig, amíg a zord atya végül beadta a derekát. A történet olyan romantikusra sikeredett, hogy innentől fogva egyre több szerelmespár írogatott egymásnak üzeneteket, illetve helyezte el a 600 éves fa odújában.

esküvő,vőlegényfa,Bräutigamseiche
Forrás: Wikimedia Commons
Esküvő a Vőlegényfa tövében, 1900

És mivel rengeteg üzenet került ide, lassan már nem is a szerelmüknek üzentek, hanem levelet írtak a jövendő lelki társuknak.

Olyan sok levelet helyeztek el az odúban, hogy a fa 1927-ben saját postacímet kapott, és ma már évente kábé 1000 levelet kap. A turisták meglátogatják a fát, elolvasgatják a leveleket és aztán elviszik magukkal a szimpatikusabbakat, írnak a feladójuknak, levelezésbe kezdenek velük, megismerkednek, összeházasodnak. Egy postás, Karl-Heinz Martens 30 éve visz ki leveleket a fának, és úgy hiszi, hogy az ősöreg tölgynek „példátlan” varázsereje van.

Hiszek abban, hogy van valami varázslatos a fában. A légkör, a nyugalom, ami körülveszi, ezt az internet nem hozhatja létre. Libabőrös leszek, ha csak beszélek róla
mondja a postás.

Mellesleg maga Martens is a fának köszönhetően ismerkedett meg a feleségével: az asszony azután írt neki, hogy látta egy tévériportban, ami persze megint csak a fáról készült.

Ha te inkább nem bíznád a fára, nézd meg ezt a galériát – 5 egyszerű döntés, hogy végre rád találjon a szerelem, amit megérdemelsz: