Visszatér az ősz, visszatérnek a jobbnál jobb programok is!

Borítókép: Visszatér az ősz, visszatérnek a jobbnál jobb programok is! Forrás: Szélforgó
Irány Budapest! Visszatér az ősz, visszatérnek a jobbnál jobb programok a fővárosba, és remélhetőleg visszatértek ti is, hogy ne maradjatok ki semmiből. A héten számos fesztiválprogrammal készülünk, melyek közös jellemzője, hogy ingyenesek, így a családi kasszát sem terhelik meg így az iskolakezdés környékén.

Bakáts Feszt

Ha iskolakezdés, akkor Bakáts Feszt, a színes és változatos kulturális fesztivál Ferencváros szívében. Idén is számos vidám gyerekprogram és gyerekelőadás várja majd a fesztiválra látogatókat. Többek között megnézhetitek a Szent György és a Sárkány interaktív óriásbábos felvonulást, részt vehettek Varró Dani gyerekelőadásán, koncertezik Szalóki Ági és a Makám, sőt a Toppantó Táncházban is kiereszthetitek a gőzt a sulikezdés izgalmai után. Egész hétvégén kézműveskedés, a régi idők játékai és mesemondás várja a kicsiket és nagyokat egyaránt!

Forrás: Szélforgó

Családi Mozgásfesztivál 2022

A Családi Mozgásfesztivál a Magyar Szabadidősport Szövetség legnépszerűbb ingyenes szabadtéri rendezvénye, ahol 100+ sportágat próbálhattok ki képzett oktatók segítségével. A Családi Mozgásfesztiválra a belépés ingyenes, a mozgásformák kipróbálásához a bejáratnál átvehető karszalag viselése szükséges. S hogy mely sportágak közül választhattok? Íme néhány lehetőség kedvcsinálónak: lesz jóga, nordic walking, tánc, gerinctorna, vívás, kosárlabda, ping-pong, grundgolf, pétanque, darts, bocsa, céltollas vagy kötélugrás, lengőteke és gyepteke. A mozgásformák kipróbálásán túl egészségmegőrző és szűrőprogramokkal, kiállítókkal és kóstoltatással is várják a látogatókat.

Forrás: Szélforgó

Dunavirág Ünnep

A nyárutó egyik legérdekesebb fesztiválja a Dunakanyarban rengeteg izgalmas programmal. Részt vehettek vezetett kenutúrán a Nagymaros-Verőce szakaszon, vagy a Duna partján készülő óriás mandala megalkotásába is besegíthettek. Láthattok filmet és érdekes előadásokat is hallgathattok a dunavirágzás jelenségéről. A gyerekeket kézműves foglalkozás várja, és természetesen az esemény fénypontja a dunavirág-rajzás megfigyelése lesz a folyóparton az esti órákban.

Forrás: Szélforgó

Pozsonyi Piknik

A népszerű rendezvény két év kényszerszünet után idén ismét az Újpesti rakparton, a Jászai Mari tér és a Szent István Park között várja Újlipótváros és a főváros apraja, s nagyját szeptember első szombatján. Újra több színpadon zajlanak reggeltől estig az események. A kulturális kavalkád egyszerre kínál az idén is sokszínű, klasszikus és kortárs kulturális élményt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A program számos műfajban tartogat különleges élményt az ide látogató közönségnek: képviselteti magát a színház a muzsika és a költészet, lesznek látványos utcai flashmobok, kiállítások és a különleges irodalmi csemegék iránt érdeklődők, a gasztronómia szerelmesei és a családi programokra vágyók sem csalódnak 2022-ben sem.

Forrás: Szélforgó

Kolibri Fesztivál

Harmincegyedik alkalommal rendezi meg a főváros legnagyobb gyerekszínháza, a Kolibri évadnyitó fesztiválját a színháznak is otthont adó, felújított Jókai téren. A nap folyamán nem csak az ő előadásaikból szemezgethettek, de remek meghívott társulatok is fellépnek. Eljön többek között Écsi Gyöngyi Szlovákiából, a MárkusZínház Pécsről, de bemutatkozik az Illaberek Bábszínház és a BábSzínTér is. A kiváló előadások mellett zenével, játékkal, igazi vásári hangulattal várnak benneteket szeptember 3-án, szombaton egész nap.

Forrás: Szélforgó