Háromnapos nyaralással lepték meg egy New York-i kórház 4000 dolgozóját a koronavírus elleni küzdelem elismeréseképpen

new york,közkórház,vakáció Forrás: Getty Images
New York a koronavírus-járvány epicentruma Amerikában, így az itt dolgozó kórházi személyzet megérdemel egy kis kényeztetést, gondolta egy légitársaság és egy szállodalánc.

Több mint 4000 kórházi dolgozó – orvosok, szakasszisztensek, ápolónők, cateringesek, portások – kaptak háromnapos vakációt a NYC Health + Hospitals/Elmhurst intézményében, jelentette be a Hyatt és az American Airlines közösen, pénteken. A légitársaság és a hotellánc három éjszakára szóló utazással lepte meg az egészségügyi dolgozókat az Egyesült Államok és a Karibi-térség kijelölt célpontjaira, hogy „feltöltődhessenek és időt tölthessenek a szeretteikkel”, majd ha lehetőségük lesz rá.

„Rendkívül hálásak vagyunk a Hyattnek és az American Airlinesnak ezért a nagylelkű ajándékért. A kórház dolgozói a Covid-19 járvány epicentrumában végzik a munkájukat” – hangsúlyozza Israel Rocha, az intézmény igazgatója egy közleményben.

A Queensben, New York egyik negyedében működő közkórház évente egymillió pácienst szolgál ki.

New Yorkban eddig több mint 345 ezer koronavírus-fertőzöttet regisztráltak és több mint 26 ezren hunytak el a betegséggel összefüggésben (május 11-i adat szerint). A NYC Health + Hospitals/Elmhurst kórház, amely eddig 545 ággyal rendelkezett, most ötszörösére növelte a kapacitását, de így is hiány mutatkozott védőfelszerelésből és a lélegeztetőgépekből, hovatovább a kórház személyzete komoly kockázatnak van kitéve. Sokan attól is tartanak, hogy a családjuknak is továbbadhatják a fertrőzést.

„Az Elmhurst minden dolgozója olyan kihívásokkal néz szembe hónapok óta, amilyeneket a legtöbben el sem tudunk képzelni. Rengeteg áldozatot hoztak a közösség érdekében, miközben odaadással és méltányos bánásmódot tanúsítva látták el a pácienseket” – indokolt a döntést Robert Isom, az American Airlines igazgatója.

A 4000 fős személyzet természetesen nem azonnal és egyszerre megy el a háromnapos vakációra, hanem amikor a hatályos rendeletek és nemzetközi egyezmények ezt lehetővé teszik.

via cnn.com

Mobilkórházak a világ körül – képekben mutatjuk a járvány elleni harcot: