JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Színes programok a Szélforgóval!

Borítókép: Színes programok a Szélforgóval! Forrás: Getty Images
Ha hiszitek, ha nem, a vakáció előtti utolsó hétvége kapujában állunk, s mielőtt kiürül a város és a gyerekek szétszélednek a szélrózsa minden irányába, még egy utolsó, programokban gazdag hétvégét tartogat mindenki számára Budapest. Ismét nem volt könnyű a választás, de ezen a héten is sikerült egy igen színes ajánlót összeraknunk, amelyben reményeink szerint mindenki talál valami kedvére való programot.

Tour de Bókay

Immáron 8. alkalommal kerül megrendezésre a Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekklinikájának jótékonysági családi napja, a Tour de Bókay. A Gyermekklinika számára mindig fontos volt a prevenció, az egészséges életmód és a testmozgás, a sport fontosságának hirdetése. A Tour de Bókay rendezvényen összeköthetiek a sportot és a jótékonyságot: kicsik és nagyok együtt biciklizhetnek az egészségükért és a Gyermekklinikán gyógyuló gyermekekért. Mindenkit várnak a 8. Tour de Bókay-n, aki szeretne csatlakozni ehhez a nemes célhoz: az idei jótékonysági kerékpározás célja a Gyermekklinika kiságyai számára új matracok és matracvédőhuzatok beszerzése.

Forrás: Szélforgó

Ünnepi Könyvhét és Gyerekkönyvnapok

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 94. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet és 22. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozatára ebben az évben június 8–11. között kerül sor a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén. A négynapos rendezvényt az MKKE és a Budapest 150 – Könyvfőváros által szervezett programok, a résztvevő könyvkiadók műsorkínálat könnyűzenei koncertek és gyerekprogramok színesítik. A három helyszínen (Vigadó tér, Duna-korzó, Vörösmarty tér) 160 kiállító, 146 standdal várja az érdeklődőket idén.

Újpalota napja

Június 10-én, szombaton rendezik meg Újpalota napját a Nemzedékek parkjában, ahova érdemes lesz a város más részeiből is ellátogatni. Például azért, mert 11:00 órától Halász Judit koncerten is részt vehettek. De ezen kívül is számos színes programot találtok a kínálatban. Lesz kutyás bemutató, meseszínházi előadás a Magyar Népmese Színház jóvoltából, óriás színező vagy óriáscsúszda. A Tűzoltóplaccon megismerkedhettek a tűzoltóautók felszereléseivel és játékos tűzoltógyakorlaton is részt vehettek. Délután pedig Paulina, majd este a Budapest Bár koncertezik. Minden program ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Vakációváró party a Sashalmi Piacon

A Szív-Hang Kulturális és Egészségnevelő Egyesület, valamint a Sashalmi Piac közös szervezésében, egész napos, színes programokkal tarkított vakáció váró partyval várunk mindenkit 2023. június 10-én 10 órai kezdettel a Sashalmi Piacon! A megnyitót követően, a Grimask Színház műsora veszi kezdetét, majd ezt követi a Bábor mondókázás és papírszínház. A kicsiknek koncertezik még a nap folyamán a Csiga Duó és a Tücsök zenekar is, de lesz népi játszóház, arcfestés és egyéb gyermekprogramok.

Forrás: Szélforgó

Családi nap @ TILOS Maraton 2023

Csodás hangulatra lehet számítani a Tilos Maraton vasárnapi napján: Rutkai Boriék mesés gyerekműsorukkal érkeznek és megint elvarázsolnak mindenkit, lesz bogrács, bábszínház, kézműves foglalkozás, arcfestés, és tombola! A Cökiben Banyek - kütyüsimogató, a színpadon pedig már kora délután az ifjabb Czutorék zenekara, a Street Sixteen indítja be a zsongást a kertben.

Forrás: Szélforgó