Spórolj okosan - ne csak az emelkedő energiaárak miatt

Borítókép: Spórolj okosan - ne csak az emelkedő energiaárak miatt
Eljött az idő, amikor nem csak a környezet jár jól az energiatakarékossággal, hanem a pénztárcánk is!

Az egyik szemem sír, a másik nevet – vagy legalábbis örül. A rezsicsökkentés csökkentésének bejelentése felborzolta a kedélyeket.

Persze, ki örül annak, ha többe kell majd fizetni – egészen biztos vagyok benne, hogy senki. Annak viszont kimondhatatlanul örvendek, hogy talán most sokaknak felnyílik a szemük és a mértéktelen pazarlás, túlfűtés, felesleges vízfogyasztás után mindenki elkezd figyelni arra – ami közös érdek.

A pazarlást nem csak közvetve a pénztárcánkon fogjuk megérezni, hanem közvetetten is -ahogy már érezzük is - a klímaválság hordozta változásokban is (szélsőséges időjárás, termőföldek pusztulása – sajnos a sor végtelen).

Hoztam pár tippet, amire tudunk figyelni a saját házunk/lakásunk táján és csökkenteni az energiafogyasztásunkat – ezzel kímélve a környezetet és a pénztárcánkat. Kattints a galériára a tippekért!

Amennyiben fontos, hogy valóban csak azt fizesd, amit fogyasztasz, érdemes konzultálni egy szakértővel, aki bevizsgálva a lakásod, házad, rá tud mutatni azokra a pontokra, amire érdemes figyelni. A végén nem csak mi, hanem a környezet is nyer!