Ó azok a régi szép idők - 24 órával ezelőtt...

Borítókép: Ó azok a régi szép idők - 24 órával ezelőtt... Forrás: pixababy - kellepics
Békésen fekszem az ágyban és hallom a gyerekek már kint csicseregnek a nappaliban. Ránézek a telefonomra, 6:22. “Egész sokáig aludtunk!” - gondolom magamban. Gyorsan megnyitom a telefonom, leginkább az üzeneteim szoktam ilyenkor megnézni, de ma reggel másképp történt. 4 másodperccel telefonom kilockolása után már azért imádkozom, hogy ez csak egy álom legyen. Egy nagyon rossz álom. Nem lehet igaz... 2022-ben ez megtörténhet, hogy...

…hogy még mindig ott tartunk, hogy egy valakinek kedve támad megtámadni egy másikat, akkor meg is teszi.

… hogy, még mindig nem számít emberi élet, ha egy valaki önös érdekeit szeretné érvényesíteni.

… hogy, bárki élete bármikor megfordulhat és amit a filmekben látunk, pár pillanat alatt valóság lehet.

A kérdések, a pánik, a felháborodás és a szorongás az, amit most érzek. Ma reggel még nem nekünk kell bőröndbe pakolni és elindulni. Nem nekünk kell itt hagyni az otthonunkat, az emlékeinket és az álmainkat. De vajon soha nem kerülök ebbe a helyzetbe?

Vajon meddig vagyok azon szerencsés szülők közül egy, akinek csak a tüzijáték robbanó hangja miatt kell befogni a gyereke fülét és kedvenc énekét dalolni neki?

Meddig maradok az a szerencsés feleség, aki megölelheti a férjét és nem kell elbúcsúznia tőle?

Meddig maradok az a polgár, akinek a legnagyobb baja továbbra is az, hogy maszkot kell húznia?

Tegnap megtaláltam az új nőgyógyászom, aki támogat VBA2C-ben, de 24 órával később azon gondolkodom ha most gyereket vállalok én leszek az a kismama, akikre a filmekben megjegyzést tettem, hogy miért vállalt kisbabát ilyen helyzetben?

Vajon meddig maradok az a szerencsés anya, akinek nem sorköteles a fia?

Lehet azt gondolni, hogy ez a reakció túlzás, de a történelemben ez nem egyszer megismétlődött.

Nem tanul az emberiség, ugyanazokat a köröket futja. Ember élet nem számít, gyerekek nem számítanak.

Annyira büszke voltam a generációnkra, hogy mennyire szerencsés helyzetben vagyunk, milyen szerencsés béke időben születtünk. Már eleve ez a megfogalmazás szomorú, hogy “szerencsés béke idő”... Miért nem ez az alap?

Miért nem alap az, hogy ember embert nem bánt? Miért nem alap az, hogy dolgozunk magunkon, hogy traumánkat, fájdalmunkat ne másra vetítsük ki és máson vezessünk le?

Olyan szerencsésnek gondoltam magunkat, amiért nekünk már lehet a lelkünkkel foglalkozni, tisztogatni azokat a borzalmas traumákat, amiken a nagyszüleink keresztül mentek.

Pár éve a játszótéren egy nagypapa rám szólt, hogy miért engedem sírni a fiam, hiszen az “igazi fiú katona és nem sír”. Az ember sír, mert lelke van és a sírás könnyít rajtunk. Folyjon ma minden csepp könnyem, azokért a családokért, akik háborús övezetben élnek, szóljon ma minden ember imája a férfiakért, akiknek lehet olyan dolgokat kell csinálniuk parancsszóra, amire nem lettek felkészítve.

És ezen túl mit lehet tenni?

( forrás: @hey.i.am.vika)

Adományozás

Ukrajna igyekszik megvédeni a területeit és ellenáll az orosz támadásnak. Ahogy ezeket a sorokat írom is folyamatosan zajlanak a bombázások és vesztik életüket emberek a kialakult helyzetben. Fontos nem Ukrán krízisnek nevezni, hiszen ez háború most már. A szemünk előtt zajlik olyan esemény, ami egyszer be fog kerülni a történelem könyvekbe. Utoljára a Jugoszláv háború volt, hozzánk ennyire közel.

Ukrajna kijelentette, hogy megtámadni nem fogja az oroszokat, de mindent megtesznek azért, hogy megvédjék az országukat és ott élő családokat, otthonokat. A legtöbb, amit lehet tenni, az adományozás az ukrán hadseregnek. savelife.in.ua egy megbízható kezdeményezés, ami 2014 óta segíti az ukrán katonaságot és külföldről is fogadnak adományokat.

Hiteles források

Az orosz propaganda keze sokáig elér és számos nyugati média befolyása alatt áll. Válogassátok meg a megbízható forrásokat és bizonyosodjatok meg róla, hogy nem orosz finanszírozás alatt áll az adott médium és mindig érdemes duplán ellenőrizni az olvasottakat.

Támogass ukrán vállalkozást

Az ukrán márkák manapság csodálatos, egyedi és minőségi ruhákat, dekorációkat, ételeket és számos más terméket adnak ki kezeik közül. Ilyen márkáktól történő vásárlás támogatja a közgazdaságukat, ami további támogatást nyújt abban, hogy meg tudják védeni országukat.

Ide kattintva tudod megnézni számos ukrán márkának a gyönyörű termékeit.