Ezeket a borfesztiválokat ne hagyd ki! Kellemes borok a késő nyári napokra

Borítókép: Ezeket a borfesztiválokat ne hagyd ki! Kellemes borok a késő nyári napokra Forrás: Unsplash / Kelsey Knight
A nyári fesztiválok sorából nem maradhatnak ki a gasztro programok sem, és szeptember közeledtével lassan kezdetét veszik a szüreti mulatságok is. Azonban nem kell őszig várnod, mert augusztusban jobbnál jobb borfesztiválok közül válogathatsz, ahol minőségi borokkal koccinthatsz a nyár utolsó napjaira.

Mi lehetne kellemesebb egy késő nyári estén, mint egy finom borral a kezedben andalogni, igazi finomságokat kóstolni és kézműves portékák közül válogatni? Szerencsére ezt most számos helyszínen megteheted, és még azzal is megkönnyítjük a dolgod, hogy listába szedtük a legjobb borfesztiválokat, így pontosan tudhatod, merre indulj!

Almádi Bormustra – 2023. augusztus 16-20.

A különleges esemény egészen új szintre emeli a borfesztivál fogalmát, és nem csupán a borok kóstolását tűzte ki célul, hanem különleges előadásokon és színpadi beszélgetéseken keresztül szeretné bemutatni a bor értékeit és történelmi hagyományait. A mustra helyszíne a csodás Szent Erzsébet liget Balatonalmádiban, ahol a Kézfogás Európa Szoborpark műalkotásai között ismerkedhetsz meg nem csupán a balatoni, hanem hazánk egyéb borvidékeinek remekeivel.

Balatonfüredi Borhetek – 2023. augusztus 4-27.

Akik gyakran járnak a tó környékén, tudhatják, hogy nincs augusztus Balatonfüredi Borhetek nélkül, amikor a Tagore sétány csaknem egy hónapra megtelik a legjobb balatoni pincészetek boraival. A borheteken akár pálinkát is kóstolhatsz, a kézműves kirakodóvásár portékáiból válogathatsz, és a finom falatok miatt sem kell aggódnod, hiszen a régió neves gasztronómiai egységei közül többet megtalálsz a sétányon.

Forrás: Unsplash / Zan
Kellemes társaság, finom borok és falatok.

Hévízi Bornapok: 2023. augusztus 17-20.

A hévízi Borünnep már hagyománynak számít, amikor a hazai pincészetek finom borai és borkorcsolyái mellett kézműves termékekkel, és több színpadon különlegesen programokkal és koncertekkel várják a látogatókat.

Boglári Szüreti Fesztivál: 2023. augusztus 17-20.

A déli partra ellátogatva a Boglári Szüreti Fesztivál hatalmas területen, a boglári Platán strandon várja a borok szerelmeseit, akik akár családdal is érkezhetnek, hiszen a gasztronómiai ínyencségeken túl vidámparkkal, gyerek- és ifjúsági programokkal, esténként pedig könnyűzenei koncertekkel (többek között Gáspár Laci, Kozmix) készülnek. Ha a Balatonnál jársz, te se hagyd ki!

Forrás: Unsplash / CA creative
Kóstold végig a hazai pincészetek legjavát!

Csongrádi Borfesztivál: 2023. augusztus 18-20.

Huszonötödik alkalommal tölti meg a város fő utcáján, a Szentháromsági téri park melletti területet a Csongrádi Borfesztivál, ahol koncertek egész sora gondoskodik a jó hangulatról mindenféle zenei stílusban. Ide akár családdal is érkezhetsz, hiszen a legkisebbek mesejáték, vidámpark és arcfestés közül válogathatnak. A pincészetek kínálatában az egész ország borvidékeiről találhatunk kedvünkre valót, a gasztroutca kínálata pedig gondoskodik róla, hogy ne csak a szomjadat oltsd, hanem jól is lakj a fesztivál végére.

Akkor se essetek kétségbe, ha véget ér a nyár, mert szeptember 7. és 10. között vár az ország egyik legnépszerűbb gasztro eseménye, a Budapesti Borfesztivál, ahol pazar körülmények között méltóképpen búcsúztathatjátok a nyarat.

Ha a Balatonnál jársz, és szeretnéd felfedezni a Balaton-felvidék rejtett kincseit, nézd végig a galériánkat!