JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Nincs többé „hölgyeim és uraim!” – egyre több légitársaság köszönti gendersemlegesen az utasait

Borítókép: Nincs többé „hölgyeim és uraim!” – egyre több légitársaság köszönti gendersemlegesen az utasait Forrás: Getty Images
Egyre több légitársaság alakítja át az utasaival való kommunikációját a járatain az esélyegyenlőség és a tolerancia jegyében. Ezúttal a British Airways (BA) csatlakozott azon cégekhez, melyek alkalmazottjai igyekeznek nemileg semleges megszólításformulákat használni a fedélzeten.

Elkötelezettek vagyunk a befogadás és az esélyegyenlőség mellett - kommentálta a BA szóvivője a döntést. Se a transznemű utasainkat nem szeretnénk megsérteni és a velünk utazó soksok gyermekre is tekintettel szeretnénk lenni. Célunk, hogy minden egyes ügyfelünk szívesen vegye igénybe a szolgáltatásainkat – idézi a szóvivőt a brit Metro internetes kiadása.

A legénység olyan, nemtől független kifejezéseket fog használni, mint például a kedves utasok, jó reggelt vagy jó napot, esetleg üdvözöljük a fedélzeten.

Az Air Canada volt az első légitársaság, mely hasonló irányelveket vezetett be még 2019-ben. Az amerikai Delta Airlines egy éve használ gendersemleges nyelvezetet, melyhez most nyáron a Lufthansa is csatlakozott. A múlt hónapban pedig az Air Malta közölte, hogy pilótái ezen túl egy általánosabb, semlegesebb köszöntési formulát alkalmaznak a járataikon.

És azt tudtad, hogy mit jelentenek a titkos üzenetek a stewardessek ruháján? Galériánkban eláruljuk!