Nálunk néha még júliusban is áll a karácsonyfa - és jó okunk van rá!

Borítókép: Nálunk néha még júliusban is áll a karácsonyfa - és jó okunk van rá! Forrás: Getty Images
Már szó szerint (fenyő)tűkön ülsz, hogy visszakapd a nappalidat és ahogy elmúltak az ünnepek, le is szeded a fát? Vagy épp hogy a másik véglet vagy és addig tartogatod, amíg csak lehet? Vajon miért áll egyeseknél akár még nyár elején is a feldíszített karácsonyfa? Cikkünkből kiderül.

Alig vártad, hogy január legyen és hogy leszedhesd végre a karácsonyfát? Hiszen minek is tovább tartogatni, ha már elmúltak az ünnepek? Sokaknak ilyenkor már teherré válik az ünnepi ékesség, nem szívesen kerülgetik és minél előbb meg akarnak szabadulni tőle. Vannak, akik hagyománytiszteletből bontják le a karácsonyfájukat Vízkeresztkor, január 6-án. A hiedelmek szerint ugyanis csak így lehet véglegesen lezárni az óévet és nekivágni az újnak, a farsangi időszak kezdetén - máskülönben elhagy a szerencsénk.

Vannak viszont olyanok is, akik addig ragaszkodnak a szépséges karácsonyfájukhoz, ameddig csak tudnak; sőt még azon is túl. Egy, a brit Mirror által idézett fiatal nő például azt meséli, hogy nála akár nyár elejéig is feldíszítve áll a karácsonyfa.

Semmi sem indokolja, hogy csupán azért, mert nagyhirtelen átfordítjuk a naptárat, le is kelljen szedni a karácsonyfát.

Én személy szerint kifejezetten élvezem ezt az időszakot. Bizony volt olyan év, amikor még júliusban is állt nálunk a karácsonyfa! Odavagyok a hangulatáért; ilyenkor karácsonyi zenéket hallgatunk, és nagyon sokszor összejárunk a szűk családdal, mintha még mindig tartanának az ünnepek. Őszintén szólva nem is nagyon értem, hogy képesek sokan szinte az ünnepek után azonnal megválni a karácsonyfájuktól mondjuk amiatt, hogy így végre visszakapják a nappalijukat.

Számomra hihetetlen örömöt, boldogságot visz a január-februári, borongós hétköznapokba és még annál is tovább. Akkor pedig miért is ne tarthatnánk meg addig, ameddig csak akarjuk?” – fogalmaz a fiatal lány.

Forrás: ITT

Galériánkban tippeket mutatunk, mi minden hasznosat kezdhetsz a leszedett karácsonyfáddal!