Borítókép: Egekben a fertőzöttek száma, példátlan szigorítások léptek életbe mától Ausztriában Forrás: Getty Images

Egekben a fertőzöttek száma, példátlan szigorítások léptek életbe mától Ausztriában

A mai naptól csak munkába, bevásárolni vagy orvoshoz mehetnek azok, akik nincsenek teljeskörűen beoltva.

Ausztriában a mai nappal korlátozó intézkedéseket vezetnek be azon állampolgárok számára, akik nincsenek teljesen beoltva a koronavírus ellen – jelentette be Alexander Schallenberg kancellár. „Javítanunk kell a beoltottak arányán, mert az szégyenteljesen alacsony” – indokolta a kancellár. (Ausztriában 65 százalék körüli az átoltottság, nyugat-európai összehasonlításban ez rendkívül alacsonynak számít)

Az intézkedések szigorúnak mondhatók, a nem teljesen beoltottak a munkahelyükre bejárhatnak, de egyébként az otthonaikat csak jó indokkal hagyhatják el, így például orvoshoz, bevásárolni elmehetnek. A korlátozások alól a 12 év alattiak mentesülnek.

Ausztriában nagyon súlyos a járványhelyzet, a szigorító intézkedésekre ezért volt haladéktalanul szükség és a szabályok betartását is ellenőrizni fogják. A kancellárétól külön tartott sajtótájékoztatón az egészségügyi miniszter bejelentette, hogy az egészségügyi dolgozók számára kötelezővé teszik az oltást. Egyelőre nem tudni, erre mikortól kerül sor.

Forrás: Reuters, Tagesschau.de

Előzd meg a betegségeket, turbózd fel az immunrendszered! Mutatjuk, melyik az a 6 vitamin, amiből most extra mennyiséget érdemes bevinned!