Fontos dolgok, amiket mindenképp vigyél magaddal a kórházba, ha közel a szülés: ezeket semmiképp se felejtsd ki a csomagból!

Borítókép: Fontos dolgok, amiket mindenképp vigyél magaddal a kórházba, ha közel a szülés: ezeket semmiképp se felejtsd ki a csomagból! Forrás: pexels/Jonathan Borba
Egyre közeledik a nagy nap? Megértjük, hogy már nagyon izgulsz, hogy a szülésélményre készülve át- és átjár a misztikus energia: mindenesetre várakozás és hangolódás közben a praktikus teendőkről se feledkezz meg.

Az egyik ilyen elmaradhatatlan feladat a személyes csomagod összeállítása, amit szükség esetén csak felkapsz egy sarokból, amikor gyorsan indulni kell a kórházba. Ebben a csomagban minden fontos dolognak benne kéne lennie az okmányoktól elkezdve a zuhanyzós papucson át a babának való textilpelenkáig. A kórházi táskát tehát minél előbb készítsd össze, hisz a pici hetekkel a kiírt időpont előtt is dönthet úgy, hogy megérkezik.

Először is válaszd ki az ideális táskát, bőröndöt, hátizsákot, szatyrot, amibe minden fontos dolog belefér, és viszonylag könnyű lesz majd a kórházi enyhe pánikhangulatban is megtalálni őket. Ezután már csak szépen bele kell válogatnod és összerendezned a cuccokat, majd a táskát a lakás egy könnyen hozzáférhető pontjára állítani, ahova a nagy hasaddal is kényelmesen beférsz. Vegyük most sorra, mik azok az iratok, ruhák, mama-papa- és babaholmik, étkezési tartozékok és higiéniai szerek, amik semmiképpen se maradjanak otthon, ha indulni kell!

Dokumentumok:

Semmiképp se felejtsd tehát a lakásban:

  • a személyi igazolványodat
  • a lakcímkártyádat
  • a terhes kiskönyvedet
  • és a TAJ kártyádat

Emellett biztosan szükséged lesz a házassági anyakönyvi kivonatra és annak fénymásolatára, vagy egy apasági nyilatkozatra, amennyiben nem vagytok házasok. Ezenkívül ne hagyd otthon se az anyuka, se az apuka személyi igazolványának és lakcímkártyájának fénymásolatát sem.

Bent valószínűleg kérik majd tőletek a különböző vizsgálati eredményeket is: ambuláns lapokat, laboreredményeket, vércsoportot, ultrahang-papírokat, és a többit. A legjobb, ha minden papírt egy mappába teszel, és akkor a kórházi személyzetnek sem lesznek megválaszolatlan kérdései.

Forrás: pexels/Jonathan Borba

És mik legyenek azok a személyes cuccok, amik szükségesek lesznek neked és a babának? Galériánkban megtalálod, mi minden legyen mindenképp a táskában!