Mit olvasson a nagyobb gyerek nyáron? – Könyvek, amik meghozzák a kedvet az önálló olvasáshoz

Borítókép: Mit olvasson a nagyobb gyerek nyáron? – Könyvek, amik meghozzák a kedvet az önálló olvasáshoz Forrás: Getty Images
„Nyáron? Olvasni? Könyvet? Jaj, Mama!” A kiskamaszokkal bizony már nem olyan egyszerű a kérdés; mi az, amivel tényleg kedvet is csinálsz nekik hozzá. Mit adj a kezükbe, amikor már nem kisgyerekek, de még nem olyan „nagy” tinik? Összeállításunkban olyan könyveket találsz, amik nálunk nagyon beváltak és amik elég érdekesek lehetnek a 9-12 éves korosztály számára ahhoz, hogy a szünidőben is a kezükbe vegyék; akár a tablet helyett, mellett.

Nem tudom, ti, hogy vagytok vele, nálatok mennyire szívesen vesznek könyvet a kezükbe a gyerekek. Illetve ez nem is teljesen pontos megfogalmazás, mert sokkal inkább az érdekelne, hogy mennyire olvasnak is belőle saját maguk? Nálunk a helyzet az, hogy a két gyerek ebben a kérdésben is a két véglet: míg a „nagyobb” kamasz fiam nehezen, bár motiválható; a húga viszont már most lelkes olvasó.

Már csak azért is szeretnem megválogatni, mit teszek eléjük, hogy fenntartsam az érdeklődésüket - belekapaszkodva abba a számomra igen örömteli dologba, hogy a 9 éves kislányom egy nagyon izgalmas könyvvel bekucorodik és viszonylag hosszasan bele is tud feledkezni. Megmutatom, mik azok a könyvek, amik nálunk nagyon beváltak.

Könyvek, amiket a nagyobb gyereked is szívesen fog olvasni a nyáron