Milyen az év vége tanároknak, gyerekeknek? Körkérdésünk

Borítókép: Milyen az év vége tanároknak, gyerekeknek? Körkérdésünk Forrás: pexels/周 康
Az érettségik vannak még hátra, egyébként a szakképző intézményekben kiürültek a folyosók, elnémultak az osztálytermek, hazamentek a legények. Már a fiatalja.

Az oktatók és a tanárok még két-három hétig dolgoznak, attól függően, hogy a téli-tavaszi szünetük hosszabb volt-e (közoktatás), vagy rövidített (technikumok). A közoktatásban ráadásul a gyerekek is ücsöröghetnek a padokban, számukra ugyanis csak június 22-én jön el a vakáció.

A diákokat zömmel a múlt héten, a tanárokat-oktatókat pedig most kérdeztük meg arról, hogyan érzik magukat, milyen volt az idei tanév, az utolsó előtti vagy a záróhét, és nem utolsósorban, mit terveznek a (korántsem három hónapos) nyári szünetre.

Diákok – szakképzés:

Szerencsére a tanárok inkább csak filmeztek az utolsó héten, egyedül a matektanár íratott témazárót – de a matektanárok már csak ilyenek (nevet). Nyáron a nagymamámhoz megyek Sóstóra, a szüleimmel pedig Horvátországba. Ja! A tesóm gimibe jár, úgyhogy neki egy héttel több a suli, mint nekem. Szívás! (Ricsi)

Nálunk még írattak dogát a tanárok az utolsó héten is. Nagyon nehezek voltak. Fáradt vagyok, egyelőre fel se fogom, hogy vége. Hogy hova utazunk? Szerintem sehova, pihenünk, végre sokat lehetek a barátommal. Sírhatnékom van… jaj, inkább megyek is, ne haragudjon! (Lilla)

Diákok – közoktatás:

Értem én, hogy hosszabb volt a másik két szünet, de őszintén szólva elég szar most így kánikulában bejárkálni. A tanárok is dühösek, hallani, miket beszélnek a folyosón. Persze fagyizni meg nem mehetünk ki, az igazgató megtiltotta. Nem sokat tanulunk már itt, nem értem, kinek jó ez az egész. Július végén viszont megyünk Montenegróba nyaralni. Imádok utazni, szóval nagyon várom. Tulajdonképpen ez éltet. (Feri)

Forrás: pexels/Markus Spiske

Végül nem buktam meg matekból, és ennek most nagyon örülök. Ha eddig kibírtam, most már ezt is kibírom. Úgyse csinálunk semmit, lehet mobilozni, szóval elvagyok. Nyaralás? Max a Balcsi. Lellére gyakran elmegyünk a szüleimmel, szerintem idén is ez lesz. Másra nincs pénz. (Vince)

Oktatók – szakképzés:

Örülök, hogy eljöttem a közoktatásból, és hamarabb befejeztük ezt a tanévet. Így is épp elég hosszú és nehéz volt. Ráadásul magyartanárként nagyon megszenvedtem az érettségivel, mert ugyan ránk nem vonatkozik a státusztörvény, de attól még az érettségi változások ránk is vonatkoznak. És még csak most jönnek a szóbelik… szeretnék már túllenni rajta, és a kővágóörsi családi nyaralónkban heverészni! Mert ez a nyári tervem. Úszni, feküdni, pihenni! (Tünde)

Én nem vagyok teljesen normális, tudom, de kicsit már várom a következő tanévet. Szeretek tanítani, na! Nyáron viszont gyakran unatkozom, mert a férjem sokat dolgozik, és nem mindig találom fel magam egyedül. De azért egy kis országjárás, Hévíz belefér neki is, majd augusztusban. (Kati)

Tanárok – közoktatás:

Most mit mondjak? Nyilván nem jó már itt lenni, mindenki húzna haza a családjához. Nekem is kisgyerekeim vannak, inkább velük tölteném az időt. Mivel még nagyon picik, nem valószínű, hogy sokat utazgatunk idén. Talán majd jövőre. (Szilárd)

Aszalódunk itt a száz fokban… de hát az előző két szünet alatt meg nekünk volt jó. Igazából egy szavunk sem lehet. Valahogy túléljük ezt a pár hetet, aztán a feleségemmel elutazunk Mallorcára. Nem, nem vagyunk gazdagok, de a legjobb barátom kint él a családjával, náluk fogunk lakni, szóval repülőjegyen és költőpénzen kívül másra nem kell költeni, ami azért, valljuk be, egy tanéri fizetésből nagyon nem mindegy. Még ha azt is kommunikálják, hogy mekkora béremelést kaptunk… ezt ne írd le. Vagy tudod mit? Írd. A vezetéknevemet viszont semmiképp. (Sándor)

Galériánkban 6 tulajdonságot mutatunk, amit a diákok nem kedvelnek a pedagógusokban!