Miért jön ránk a sírás a repülőn, a tudósok végre megfejtették!

Borítókép: Miért jön ránk a sírás a repülőn, a tudósok végre megfejtették! Forrás: Getty Images
Hogy miért sírunk a repülőn? A szakemberek szerint nemcsak az érzelmeink, hanem rajtunk kívül álló dolgok is okolhatók a krokodilkönnyekért.

A sírás egészséges és normális reakció arra, ha boldog, ijedt, csalódott illetve szomorú vagy, de vajon miért sírunk a repülőn? Persze, azon túl, hogy mondjuk sokan félünk egy „fémdobozban” a magasban, vagy mert utáljuk, hogy máris véget ért az utazásunk és megyünk haza. Vagy mert sajnáljuk a gyerkőcünket, aki teljesen kipurcant a reptéri várakozásban.

Miért sírunk a repülőn?

A Popsugar cikkében idézett pszichológusok szerint több magyarázat is lehetséges. Az egyik, hogy a nagy magasság és a kabinnyomás miatt alacsonyabb az oxigénszint az utastérben. Ez dehidratációhoz vezethet, ami oda vezethet, hogy fáradtabbnak és érzékenyebbnek érezzük magunkat.

A másik, hogy mire beszállhatunk a gépbe, már teljesen kikészültünk a biztonsági ellenőrzések, várakozás, útlevélellenőrzés, késések nyomon követése miatt. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy amikor elfoglaljuk a helyünket, ismét szembesülünk vele, milyen szűk és kényelmetlen, ahonnan pisilni sem lesz egyszerű kikászálódni. A stressz és a szorongás pedig akár könnyek formájában is kijöhet.

Az sem mellékes dolog, hogy amikor repülőn ülsz, gyakran egyedül maradsz az érzéseiddel. Nem tudsz kit felhívni, és még a Messenger se működik, hogy kicsit eltereld a gondolataidat. Persze, bekapcsolsz egy filmet, vagy előveszed az Éva magazint, de a melletted ülő horkolásától vagy mocorgásától úgysem tudsz odafigyelni.

Szóval több oka is lehet, miért öntik el a szemedet a könnyek egy-egy repülőúton. De ha legközelebb megtörténik, vegyél egy nagy levegőt és tudd, hogy ez rendben van, és nem vagy ezzel egyedül.

Forrás

Ha kiadós sírásra vágysz, kiadnád magadból a feszültséget, a következő filmek segíteni fognak!