"Végre egy antropozófus nő, aki rúzsozza a száját!" Elisabeth Sigmund, aki olyan korban lett kozmetikus, amikor még a barátnők sem ölelték meg egymást

Borítókép: "Végre egy antropozófus nő, aki rúzsozza a száját!" Elisabeth Sigmund, aki olyan korban lett kozmetikus, amikor még a barátnők sem ölelték meg egymást
A Dr. Hauschka márka alapítójáról, Elisabeth Sigmundról mesélünk a Micsoda nők voltak! podcastunk legújabb részében, a márka két hazai képviselőjével.

A Dr. Hauschka kozmetikai márkát a legtöbben ismerik, azt azonban kevesen tudják, hogy a natúrkozmetikai márka megálmodója, alapítója egy nő. Egy nem hétköznapi nő. Egy igazi micsoda nő. Az I. világháború évében született Elisabeth Sigmund különleges életfeladattal született, és azon kevesek közé tartozott, aki annak ellenére, hogy egy nagyon más korban nevelkedett, több férfinek, többek közt édesapjának, majd férjének hála megvalósíthatta álmát, kozmetikus lehetett, gyógynövényszeretetének, és későbbi munkatársának, a márka névadójának, Rudolf Hauschkának hála termékeivel egy gyógyító is lehetett. De hogyan lehetséges ez? Hogyan közelítette meg Elisabeth a szépséget, a bőrünket? Milyen különleges eljárást fedezett fel Hauschka, aminek hála a termékeik a mai napig különlegesek a kozmetika és a szépség világában? Milyen szerepe volt az antropozófiának az egészben, és egyáltalán mi is van az egész hitvallás mögött? Ebben a részben erről mesélünk nektek két vendégünkkel, a Dr. Hauschka márka magyarországi képviselőivel.

Ám ez még nem minden. Ahhoz, hogy megértsük, miért igazán különlegesek az Elisabeth Sigmund által megalkotott Dr. Hauschka natúrkozmetikumok és a szépséghez való hozzáállásunk, muszáj elmélyedni picit a szépségtörténelemben, hogy a nőknek mikortól, milyen szépségideáloknak kellett megfelelniük, hogy mi mindent tettek meg ezért. És azt is, hogy bizonyos korokban a nők még az életüket is veszélyeztették annak érdekében, hogy teljesítsék koruk egyetlen feléjük érkező elvárását: hogy szépek legyenek.

Vendégeink ebben a részben Pomázi Beatrix, az Elisabeth Sigmund által megalkotott Dr. Hauschka kozmetika hazai képviseletének szakmai vezetője és Gulyás Judit, a márka hazai képviselője és Waldorf tanár voltak.

A beszélgetést itt meg is hallgathatod:

Íme olyan hírességek, akik szintén a natúrkozmetikumokra esküsznek: