Miért 'micsoda nő' II. Erzsébet? Humoros és kötelességtudó volt, de nem túl művelt és az érzéseit nem tudta kimutatni

Borítókép: Miért 'micsoda nő' II. Erzsébet? Humoros és kötelességtudó volt, de nem túl művelt és az érzéseit nem tudta kimutatni
Új évad, új micsoda nőkkel tér vissza az Éva magazin népszerű podcastje, a Micsoda nők voltak Budai Lotti történelmi regényíróval és Zubor Rozival, az ÉvaMagazin.hu főszerkesztőjével.

Tavaly szeptember 8-a óta gyakorlatilag megszámlálhatatlan üzenetet kaptunk azzal kapcsolatban, hogy mikor fogunk mesélni az éppen évadközi szüneten lévő Micsoda nők voltak! podcastunkban II. Erzsébetről. Elérkezett az idő: a harmadik évadunk első adásában a tavaly, 70 év uralkodás után, 96 évesen elhunyt brit uralkodóról mesélünk.

Azt hihetné az ember, hogy könnyű dolgunk van, hiszen hivatalos és nem hivatalos életrajzi könyvek tucatjai álltak rendelkezésünkre. De mi valóban az igazság? Milyen nővé cseperedett a kis Lilibet? Milyen anya volt? Milyen volt a házasságuk Fülöppel? És mi volt a személyének a varázsa, miért vágja rá gondolkodás nélkül mindenki, hogy egy igazi micsoda nő volt? És miért mondható esetlegesen tényleg annak? Ennek jártunk utána az évadindító adásunkban.

Íme néhány bizonyíték, mennyire volt tényleg vicces nő II. Erzsébet.
Kattints a galériára!