Mérleg szimbólumok, mítoszok, legendák

Borítókép: Mérleg szimbólumok, mítoszok, legendák Forrás: Getty Images
Nem vagy Mérleg jegyű? Akkor is olvass tovább, hiszen a Mérleg minőség mindenkiben benne van! Minden bennünk van, az összes jegy megmutatkozik mindenkiben, csak különféle mértékben, más-más életterületen és kombinációban. Használd ezt az írást arra, hogy megfigyeld, te hol találkozol a Mérleg jellemzőkkel, fejleszd az önismeretedet.

Egyiptomban járunk, ahol Anúbisz kíséri a halott lelkét az alvilágba, Ozírisz színe elé vezeti, ahol megmérettetik a lélek. A halott szívét a mérleg bal serpenyőjébe helyezik, a jobboldaliba pedig Maat (igazság) istennő jelképét, egy strucctollat helyeznek. Ha a halott lelke kiállta a próbát, akkor Ozíriszhez csatlakozott, elnyerve a túlvilági életet. Ha pedig az egyensúly felbillent, akkor a Farkasisten tépte szét és véglegesen halálra lelt.

Ha a görög mitológiáját nézzük, ott Hermészé a mérlegelő szerep, az istenek előtt teszi mindezt. Igazság és ítélet a mérleg analógiája, de nagyon fontos, hogy mindez nem a Földön. Nem emberi feladat ítélni és nem dönthetjük el, hogy mi az igazság. Egy ember mindig a saját belső igazsága szerint cselekszik és ezt el kell fogadni.

Sokszor ostorozzuk magunkat vagy szenvedünk mások cselekedeteitől. Ítélkezünk magunk és mások felett, holott egy másik ember helyébe soha nem tudjuk beleképzelni magunkat teljesen. Természetesen itt sem a szélsőségekre gondolok, az teljesen más lapra tartozik.

A kereszténységben Mihály arkangyal a mérlegelő. Karddal és mérleggel a kezében szimbolizálja a teljességre való törekvést. A kard a szembenálló Kos ura a Mars minőség. Így kiegészülve már érthető a végítélet.

Mindszent havában – érdekes, hogy maga a mindenszentek ünnepe november első napjára esik – a természet színei vörösre, rozsdára, barnára változnak, majd a levelek lehullanak. Az állatok megkezdik az áttelelési időszakot, védelmet keresve elbújnak. Az emberek pedig mérlegelnek, a betakarítást követően elkezdődnek az őszi mulatságok.

A márciusi napok ünnepeinek ilyenkor vannak az ellentétei vagy kiegészülései. A márciustól októberig tartó időszakban a földművelés, halászat, hajózás ideje van a régi hagyományban, októberben ezek a tevékenységek megszűnnek. Ilyenkor a szerszámokat elrakjuk télire. A szőlőben viszont ilyenkor van a szüret ideje, munka után pedig a mulatásé a főszerep.

Milyen jól esnek ilyenkor még a napocska meleg sugarai, igaz?

Gyűjtsünk belőle minél többet, hogy erősítsük a testünket és a lelkünket is egyaránt.

Este jól esik már a bekuckózás, a meleg italok, gyertyafény, egy jó könyv.

Ennek van itt az ideje!

Ha az égi aktualitásokat nézzük, akkor a Nap együtt lépked a Vénusszal az égen a Mérleg zodiákus jegyben. Ha felnézünk az égre, akkor azonban azt látjuk, hogy a Szűz csillagai alatt vannak, annak is a jövőbe mutató részén.

Vagyis a kreatív és a cselekvő energia most együtt van és tettre kész. Most érdemes a termékenységgel foglalkozni, rendezni az anyagi, a női és kreatív dolgainkat.

Ott van a Vénusz mellett a fény, a rálátás. Mindez az állás kapcsolódik a Marshoz, aki az Ikrek jeléből adja a támogatást. A női-férfi energiák kiegyensúlyozódnak, kommunikációval, egymás meghallgatásával most szárnyra kaphatnak a kapcsolatok.

A terveket most meg lehet valósítani, gyakorlatba lehet ültetni a vágyainkat, amelyek nem vágyálmok, hanem átgondolt, inspiráló célok. Csak azoknak a törekvéseinknek van létjogosultsága, csak az tud működni, ami átgondolt, de ugyanakkor szívből jövő.

A világ jelenleg zajló átalakulásához már nem férhet kétség és aki mer, az nyer. Aki önmagába fektet, aki magából indul ki és először azt nézi, hogy a saját háza táján mit tud rendezni, az nem tud hibázni. A külsőségek, a birtoklás, a hamisan csillogó tárgyak semmire nem jók, ha nem azt a célt szolgálják, hogy megtaláljuk önmagunkat és azt a szent célt, amiért a Földre születtünk.

Mérd meg magad: a szíved és a lelked azon a bizonyos mérlegen. Kell e neked több? Szükséged van e még egy csilivili kütyüre a boldogsághoz?

Nagyon szeretek elgondolkodni azon, hogy vajon mi lenne, ha emberek milliárdjai egyszerre mondanának nemet a túlfogyasztásra. Ha azt mondanánk, hogy nem veszünk több műanyag palackos vizet – a szerencsések, akiknél iható a csapvíz. Mekkora változást lehetne elérni ezáltal? Hatalmasat és el nem tudjuk képzelni mekkorát. De ugyanígy mondhatnék bármilyen megvásárolható dolgot, amire nincs igazán szükségünk.

Gondolj bele, hogy mi lenne, ha mindenki hite szerint, ami jól esik: egy imával, hálamondattal, mosollyal, kedves szóval kezdené a napot? Fájna egy reggeli mosoly? Szerintem az Univerzumba felküldött ilyen mértékű pozitív energia igencsak meglepné az égieket.

Minden más lenne, ha alább adnánk. És mondhatod, hogy adjon alább, akinek nem egy lakása/háza van, hanem 100, hogy akinek a bankszámláján nagyon hosszú a számsor, akik mások kárán érik el mindezt, és igazad van!

Én csak arra gondolok, hogy rájuk nincs ráhatásom, csak saját magamra. Nem is szeretnék a helyükben lenni, nem is irigylem őket egy percig sem.

Mindenki megméretik azon a bizonyos égi mérlegen.

Az önismereti út egy életen át tartó folyamat. Ezek a kérdések pedig többször is felvetődhetnek menet közben: Vajon miért születtem erre a világra? Jó helyen vagyok? Merre tovább? Mit kellene most tennem?

Az asztrológiai elemzés és az ön- és sorsismereti coaching abban segít, hogy kihozhasd magadból azt a legjobb embert, aki a szíve szerint képes élni elégedetten és boldogan. Nem tanácsadás, hanem egy személyes fejlődést támogató folyamat, hogy önbizalommal telve élj ne függj senkitől a továbbiakban.

Abban támogatlak, hogy tisztában legyél azzal, hogy ki vagy, mit akarsz elérni az életben és ezt hogyan kezdd el megvalósítani.

ITT tudsz tőlem kérdezni vagy időpontot egyeztetni!

Email cím: [email protected]

Weboldal: www.melingo.hu