„Megan Foxnak tartozunk egy k… nagy bocsánatkéréssel”

megan fox,szexizmus Forrás: Getty Images
Egy nemrég felbukkant 2009-es videóban Megan elmeséli, hogy mi mindent kellett csinálnia 15 évesen egy forgatáson.

Nemrég kikerült és vírusként kezdett terjedni a Twitteren egy 2009-es interjú, amelyet Megan Foxszal készített Jimmy Kimmel a tévéshow-jában, a Jimmy Kimmel Live!-ben. Megan itt felidézi, amikor tinédzserként a Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúk című 2003-ban bemutatott Michael Bay-filmben statisztált.

A videóból jól látható, hogy miután Megan arról beszél, hogy használták ki 15 évesen, Jimmy elsüt néhány viccet a témában, mire a közönség röhög.

Idősebb férfiak tinilányokat pécéznek ki – ilyen mindig volt és sose vették komolyan, a mai napig sem

– jegyzi meg a twitterező.

Megan a 2009-ben készült tévéinterjúban elmeséli, hogy csillagos-sávos bikinit, cowboykalapot és 15 centis magas sarkú csizmát viselt. A rendező számára ez oké volt. „Elmagyarázták neki, hogy tudod, Michael, ő 15 éves, szóval nem ültetheted a bárpulthoz egy itallal a kezében... A megoldás így az lett, hogy egy vízesés alatt kellett táncolnom és bőrig áznom” – mondja a videóban a színésznő, mire a közönség nevet és tapsol.

„15 voltam, tizedikes – folytatja Fox. – Cseppben a tenger, ami Bay észjárását illeti.”

Jimmy erre ezt válaszolja a videóban: – Na igen, ez mindannyiunk észjárására vonatkozik, csak néhányunkban van annyi tisztesség, hogy elnyomja ezeket a gondolatokat és úgy tegyen, mintha nem léteznének – a közönség tovább nevet és tapsol

További érdekes adat, hogy nem sokkal a fenti tévéfelvétel után Foxot kirúgták a Transformersből, amely mint ultrasikeres popcornmozi a kor egyik legnagyobb szupersztárjává emelte a színésznőt… legalábbis az első két rész erejéig. Utána amilyen magasra emelkedett, akkorát zuhant: a harmadik részben már nem forgathatott, miután lenyilatkozta, hogy Bay olyan rendező, akivel „rémálom dolgozni”, továbbá Hitlerhez is hasonlította a rendezőt. Azt is rebesgették, hogy az első rész előtti szereplőválogatás részben abból állt, hogy Megannek le kellett mosnia Bay kocsiját, aki ezt filmre vette. Bay később azt állította, hogy Steven Spielberg utasította őt a színésznő lecserélésére, de Spielberg tagadta ezt.

Valamivel később Megan partnere a Transformersben, Shia LeBeouf azt nyilatkozta, hogy Megan kirúgása mögött „egyfajta Spice Girls típusú girl power állt; ő erős nőként lépett fel, ami rögtön kínos helyzetet teremtett a Michaellel való munkakapcsolatában, akiről néhányan azt mondják, hogy szexista rendezői eszközöket használ, amikor nőkkel dolgozik.”

Akárhogy is, Megan Fox karrierje ezen a ponton derékba tört és a Tini nindzsa teknőcökön kívül még néhány horrorfilmben és családi vígjátékban játszott. Persze ennek több más oka is lehetett, például hogy sokan egyszerűen rossz színésznőnek tartják, amit az is alátámaszt, hogy karrierje során öt különböző filmjéért jelölték Arany Málna-díjra (igaz, ezek közül csak egyet "nyert" meg).

Még ha tényleg nem elég jó színésznő is, ez nem mentheti fel azokat, akik tinilányként kihasználták, illetve akik ezen szórakoztak. Ahogy egy twitterező írja a kikerült videóra reakcióként:

Hollywood tartozik Megan Foxnak egy k… nagy bocsánatkéréssel.

Frappáns válaszok sztároktól szexista beszólásokra: