Másképp döntünk a gyömbér hatására - de hogyan?

Borítókép: Másképp döntünk a gyömbér hatására - de hogyan? Forrás: Getty Images
Egy kanadai kutatócsoport bebizonyította, hogy miután tesztalanyaik gyömbért fogyasztottak, meglepő módon változott a viselkedésük.

Szeretnénk azt hinni magunkról, hogy mindig az észérvek alapján mérlegeljük az élet dolgait. Pedig a döntéshozatalunkra óriási hatással vannak olyan tényezők, mint hogy mennyit aludtunk előző éjjel, hogy fogyókúrázunk-e éppen, netán valamilyen betegséggel küszködünk...


És most kiderült, a gyömbérfogyasztás is ide tartozik.

A hányingert mérséklő fűszernövény meglepő hatással volt egy kanadai kutatás tesztalanyaira: lazává, nemtörődömmé váltak tőle. Csak legyintettek olyan dolgokra, amelyektől gyömbér nélkül undorodva fordultak volna el. A kutatók gusztustalan fotósorozatokat mutattak az alanyoknak, majd ezt követően erkölcsi kérdésekben kellett ítéletet mondaniuk. Gyömbér fogyasztása után az alanyok sokkal megengedőbben nyilatkoztak, ami a kutatók szerint arra utal, hogy a pillanatnyi közérzet jelentős mértékben befolyásolja a döntéshozatalt. Ha tehát valakivel el szeretnél fogadtatni valamit, ami ellen tiltakozik, kínáld meg gyömbérrel, és térjetek vissza a problémára később.

A gyömbéren kívül még legalább 7 étel van, ami hangulatjavító hatással lehet ránk. A galériában mutatjuk őket.