Borítókép: Már csak pár nap és megnyílnak az UFO-akták! Forrás: Pixabay.com/ Martin Str

Már csak pár nap és megnyílnak az UFO-akták!

Június végén, az Amerikai Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának központja, a Pentagon felfedi az UFO és UAP akták egy részét. Hogy a nyilvános aktákból mi fog kiderülni? Erre mindenki nagyon kíváncsi.

2020 decemberében, Marco Rubio amerikai szenátor felkérte a Pentagont, hogy összegezze, majd tegye elérhetővé az idegen tevékenységre utaló jelentések aktáit. A megadott 180 napos felkészülés erre a nem mindennapi feltárásra viszont lassan lejár, és rengetegen várják a magyarázatot egyik-másik általuk látott égi jelenségre.

UFO vagy UAP?

Az idegenek jelenlétét vagy aktivitását a szakzsargon az UFO és UAP kifejezéssel jelöli. Mindkettő mozaik szó. Míg az egyik (UFO) az azonosítatlan repülő objektumra utal, addig a másik (UAP) az azonosítatlan légi jelenséget hivatott megnevezni. A haditengerészet pilótái számos jelentést tettek mindkét jelenség megtapasztalásáról.

Mit tudhatunk majd meg az aktákból?

Az amerikai hadsereg pilótái számos olyan jelenséget tapasztaltak az évek során, mely idegen technológiák, akár élőformák tevékenysége is lehetett. A legmegdöbbentőbb helyzetek kétségtelenül azok az észlelések voltak, mely során a pilóták egy olyan objektumokat láttak, melyeknek kontúrjai egyik repülésre alkalmas gép formájára sem hasonlítottak. Még ennél is sokkal sokkolóbb észlelések voltak azonban azok, melyek során egy láthatóan nagy mérettel rendelkező tárgy hirtelen gyorsítás után, pillanatok alatt megállt, majd újra elindult: mondhatni szinte cikázott a radaron. A pilóták elmondása szerint, az ilyen gépekben, ha ember utazott volna, akkor nem élte volna túl a nyomást, mely a manőverek megtétele közben keletkezik.

Forrás: Earthsky.org

Ám, ha nem is ufókról számolnának be az akták, vélhetően számos olyan megfigyelés kerül majd napvilágra, melyeket más országok folytatnak Amerika ellen, annak légtere határán. De hogy a legegyszerűbb magyarázatokat se zárjuk ki, még az is meglehet, hogy a misztikusnak tűnő UFO-jelenségre utaló észlelések mögött pusztán az a számos műhold áll, melyeket mi magunk juttatunk fel a Föld légkörének legkülsőbb rétegébe.

Van labor vagy nincs?

Persze mindenki azt szeretné tudni, hogy léteznek-e az ufók? Látott-e valaha ember idegen lényt, találkozott-e bárki is földönkívülivel és hogy fogtak-e el bármilyen idegen organizmust.

Barack Obama, volt amerikai elnök nemrég, egy személyes történetet mesélt el James Corden esti showjában, ami így hangzott:

„Az az igazság, hogy amikor hivatalomba léptem, megkérdeztem: Van-e valahol olyan labor, ahol az idegen lényeket és az űrhajóikat tartjuk? Utánajártak a dolognak és a válasz nemleges volt. De ami igaz - és valójában én is komolyan gondolom - az égbolton feltűnő tárgyakról léteznek felvételek és feljegyzések. Ezekről nem tudjuk pontosan, hogy mik is valójában. Nem tudjuk megmagyarázni, hogyan mozogtak, milyen a pályájuk, de még a mintájuk is nehezen értelmezhető. Úgy gondolom, hogy az emberek még mindig nagy komolysággal fordulnak a téma felé, hogy azt kivizsgálják és kiderítsék, pontosan mik is ezek az észlelések. De ma még és sem tudok erről többet mondani.”

Információk forrása: nymag.com, earthsky.org

mennyi ideig tartana eljutni egyik

bolygóról a másikra a ma ismert föld technológiákkal?

Galériánkból kiderül!