Ezen a héten vándorol a legmagasabban a Nap: ne csak lelki, de fizikai síkon is cselekedjünk!

Borítókép: Ezen a héten vándorol a legmagasabban a Nap: ne csak lelki, de fizikai síkon is cselekedjünk! Forrás: pexels/Pixabay
Az év egyik csodás időszakához közelítünk, ami a nyári napforduló. Előtte viszont még nagyon fontos napok vannak, amikor olyan égi energiákkal tudunk együttműködni, amit érdemes külön kiemelni.

A Nap ezen a június 17-ei hétfővel kezdődő héten vándorol a legmagasabban, ahogy várható is: az előrejelzések szerint a kánikula hete is lesz. Az égen most koronázza meg a Nimród (Orion) csillagképet, belső uralkodónk által pedig ráláthatunk arra, hogy mindenki a saját életét teremti és csak ő képes változtatni rajta.

Ez a magasan járó Nap kedvez annak, hogy meditáljunk, imában kérjünk, végezzünk elengedéseket, de jussunk el oda, hogy a fizikai síkon is cselekedjünk a saját magunk érdekében. Szülessen most meg a gondolatban, a szívben a szent vágy, hogy merre változnánk, de pár nap múlva már a cselekvésé legyen a főszerep, hiszen dolgunk nekünk itt a testben, a testtel van.

A Nap – Merkúr – Vénusz hármasa a Tejúton jár, teremtő gondolkodásunkat kapcsoljuk az isteni minőséghez, kerüljön előtérbe a pozitív gondolkodás, hogy a dolgok előre vivő oldalát nézzük. Ez nem jelenti azt, hogy nem látjuk a kevésbé jót, de mindenképp arra koncentráljunk, ami felé tartani szeretnénk. A Vénusz azt mutatja, hogy azt teremted, amit befogadsz. Ha a negatívat, a lehúzót dédelgeted, akkor arra fog haladni az életed.
Az együttműködés, a kapcsolatok harmonikussá tétele, a beszélgetés is igen fontos most, hogy együtt fejlődjünk, megértsük a másikat és mi magunk is megértésre találjunk.

Hétfőn délután 1 óra körül kifejezetten alkalmas az idő a kapcsolataink harmonizálására, legyen az bármilyen kapcsolat, de a párkapcsolatot nagyon szépen tudjuk mélyíteni ekkor. Ki tudjuk mondani az érzéseinket, lelkünk legmélyéről tudunk beszélgetni társunkkal, mély átalakulást indíthatunk el ezzel.

Június 20-án este 22.51-kor a Nap belép a Rák zodiákus jegybe, június 21-e a leghosszabb nappal az évben. A fény maximumát éljük ekkor. Minden kultúrkörben ünneplik ezt a napot, megtisztulást, termékenységet, felfényesedést remélve, az egyik leggyakoribb szokás pedig a tűz vagy a máglya gyújtása.

A nyári napfordulóra felállított képlet a következő 3 hónapunkat határozza meg magasabb szinten, illetve azt mutatja meg, hogy bennünk milyen minőségek ébrednek, amelyek fel vannak írva a csillagos égre is. Az én nézőpontom szerint magasabb rálátást ad erre az időszakra, ami a legerősebben nyilván az időponthoz közel, az első hónapban érezhető. De ettől függetlenül érdemes ránézni arra, ami a legjobban megérint a leírásból, mert azzal biztosan dolgunk van.

Forrás: pexels/Pixabay
A Nap ezen a június 17-ei hétfővel kezdődő héten vándorol a legmagasabban!
Ebben az évben a Nap együtt áll a Vénusszal és a Merkúrral is, így ez egy gyönyörű hármas konstelláció erőteljes üzenetet közvetít a képlet 5. házában, amely a kreativitás, az örömök, játékosság, a gyermekek, a szerelem területe, és minden olyan dolog ide sorolható, amit a magunk örömére csinálunk.

Kiemeltek a sarokpontok is ebben az időpontban. Jupiter az ég alján áll, vagyis megmutatja, hogy a tudás, az igazság, a hit, a szeretet bölcsessége most hogyan tudja megadni az alapot számunkra. Az Ikrek jegyben nagyon fontos, hogy a dolgokat megnézzük több oldalról, ugyanakkor a könnyed, laza, játékos hozzáállás is fontossá válik. A Jupiter önmaga is a derűt, nyitottságot szimbolizálja, az Ikrek jegyében a gyermeki játékosság, könnyed kapcsolatteremtés az analógiák. Csillagképi értelemben a Bika csillagképben vagyunk, ahol Jupiter a biztos tudás: azok a dolgok, amiket már ismerünk, működtetünk, legyen az tényleges tudás, de a hitrendszerek, különféle nézőpontok, igazságok is. Erre alapozhatunk most olyan módon, hogy kinyílunk mások felé, kommunikálunk, beszélgetünk, kimondjuk az igazságot.

A megoldást a tudatosság jelenti: az ég alján álló Jupiter uralja ugyanis az életünk irányának, megoldásainknak, döntéseinknek a területét, a Nyilas jegyet, de ugyanez az üzenet érkezik a csillagos égről is, hiszen a Kígyótartó csillagkép Kígyó Fejét tartó kezével áll együtt az ég legmagasabb pontja. Tartsd kézben a szellemi erőidet és a megfelelő irányba lépsz előre!

Mi ez, ha nem a tudatosság?

Vágj le magadról minden téged nem szolgáló minőséget, helyzetet, személyt, saját korlátozó gondolataidat, hiedelmeidet, ekkor kerülsz még közelebb önmagadhoz és találod meg a belső stabilitásodat. Ne légy az, akivel nem vagy önazonos, engedd el a megfeleléseket! Erre rímel még, hogy a Hold is itt áll a X. házban: a lelked finom iránymutatására hallgass, arra, ami belőled szól, amerre a lelked hív! A gondolatok nagyon erősen befolyásolnak abban, hogy milyen életet teremtesz magadnak. A változáshoz elengedhetetlen, hogy változzon a gondolkodásunk. Ugyanazokkal a dolgokkal a fejünkben csak ugyanazokat a helyzeteket teremtjük folyamatosan.
Ehhez kapcsolódik erőteljesen az Ascendens üzenete is. Az Ascendenssel a Plútó áll együtt a Vízöntő jegyében. A Plútó, mint teljes átalakulás, gyökeres változás kapcsolódik az ÉNnel, a személyiségünkkel. Itt a lehetőség: ha már csak egy kis plusz energiára van szüksége bárkinek a változáshoz, akkor egy perccel se várjon tovább, mert itt van az az erő, amellyel bármire képesek lehetünk.

Forrás: pexels/Bradley Hook
Használjuk ki ezt a csodás hetet arra, hogy felfényesítsük és energetizáljuk magunkat!
Köteleződj el magad mellé szenvedéllyel, lépd át a korlátokat és vár a teljesség! Plútó a naprendszerünk utolsó bolygója, utána a végtelen Univerzum kezdődik, ahol nincsenek többé határok, hanem a végtelen szabadság vár minket. Ez a Vízöntő jegy üzenete, hogy szabadulj fel, haladd meg magad, ha úgy tetszik, tisztulj meg a hagymahéjaktól és érd el önMAGad, a legtisztább önvalód.

Ha azt érzed, hogy nagy a csend, minden áll, csak a felszín alatt van valami kitörésre kész dolog, akkor is a plútói energiákat érzékeled. Dolgozz ezzel, figyeld meg magad, készülj, hogy jó időben indítsd el a változást. Erre hív a Szaturnusz is, aki szintén az első házban áll: te tudod, hogy minek jött el az ideje. Ne halogass, ne maszatold el, hogy majd akkor, amikor… MOST! Ez a megfelelő idő.
Válaszd végre magadat, ha ezzel eddig probléma volt: magadat tedd előtérbe, azt az embert, aki valójában vagy. Nincs többé játszmázás, megfelelés, alá– fölérendeltség és alázat is csak saját magunk és a sorsfeladatunk iránt van. Az ilyen fajta alázat üzenetét a Bak csillagkép behajlított térdénél áthaladó Ascendens mutatja meg nekünk.

Mit mutat a külvilág? Vagyis mit tükröz vissza belőlem, amire nincs mindig rálátásom?
Megmutatja a nyugvópont, ami ekkor az Oroszlán jegyében és a Rák csillagkép ölében, a Jászolban áll. Kapcsolódásaink és a külvilág mutatja, hogy milyen új minőségek születnek bennünk. Ehhez hozzátartozik az is, hogy mindig a szeretet mutatja az utat, így amikor kívülről nem a szeretetet kapom, akkor érdemes megvizsgálni, hogy hol nem tudok szeretettel kapcsolódni. Hol nem szeretem magam eléggé, hogy magamat választva éljek?

Kezdjünk el az élet örömei mentén működni, keressük azokat a lehetőségeket kívül és belül, hogy önmagunk lehessünk, hogy kreatívan teremtsük az életünket és építsük önmagunkat. Itt az ideje annak, hogy amikor csak lehetséges, átéljük az élet szépségeinek áramlását és élvezzük a könnyed ragyogást.

Mi kellene ahhoz, hogy önmagad légy és élvezd ezt az állapotot? Használjuk ki ezt a csodás hetet arra, hogy felfényesítsük és energetizáljuk magunkat!

Galériánkból pedig kiderül, melyik 6 csillagjeggyel történik idén nyáron valami nagyon fontos!