A legjobb teraszos helyek a fővárosban: ide ülj ki egy frissítő italra!

Borítókép: A legjobb teraszos helyek a fővárosban: ide ülj ki egy frissítő italra! Forrás: FluxFactory/Getty Images
Késő tavasztól nyitnak a kerthelyiségek és a teraszok, mi pedig végre élvezhetjük a nyári esték előnyeit: a meleg szellőt, a vízpartot (ha van), a mentás koktél és a marhapogácsa illatát, a barátságos kutyákat, valamint a napszálltakor kigyúló villanykörték színes-lélekmelegítő varázsát.

Én leginkább ezeken a helyeken vészelem át a kánikulát, örvendezek a nyári nap alkonyulatának, és ajánlom is mindet jó szívvel pihenni, enni-inni, lazulni vágyó sorstársaimnak.

Figaró

Szerencsére karnyújtásnyira van a lakásomtól ez az apró medencével-szökőkúttal ellátott, színes székes, hintás csodakert az Újlipótban, ahol izgalmas szendvicseket, lecsót, és hasonló egyszerű, de nagyszerű dolgokat ehetünk, az italválaszték pedig igazán széles. Szeretjük a Figarót, nem tartanánk azonban tisztességesnek elhallgatni egy komoly hátrányát: bankkártyás fizetés nem lehetséges, és amikor kápé helyett a másik opcióval, azaz utalással rendeznéd a számlát, konkrétan a szájukat húzzák. Ha elkerülnéd a kínos pillanatokat, inkább válassz másik kerthelyiséget.

Kertem

A Városligetben volt az igazi – több helyen is –, de azért Kőbányán sem utolsó ez a legendás romkocsma, ahol minden megvan, amit kerthelyiségtől csak várhatunk: laza csaposok, finom burgerek, frissítő italok és esténként remek zenék.

Stég

Ha Margitsziget, akkor Stég: a kellemes terasz még épp elviselhető zsúfoltsággal telített, és olyan csaposok dolgoznak itt, akik – legalábbis tavaly még – nagyon tehetségesen pörgetik le az esetenként hosszúra nyúlt, alkoholmámorra vágyó sorokat.

Forrás: Stég Pub

Galériánkban további csodás helyeket találsz a Kőleves Kerttől az újpesti Központ Bisztróig!