Tadamm, mutatjuk, hogy néz ki egy szociálisan távolságtartó koncert!

koncert, szociális távolságtartás Forrás: Instagram / @virginmoneyunityarena
Ötösével bulizhatunk a színpad előtt kordonnal elválasztott ketrecekben. Az Észak-Angliában kialakított járványbiztos arénába pillanatok alatt elfogytak a jegyek.

A koronavírus-járvány kitörése óta nagyon nehéz helyzetbe került a zene-, fesztivál- és rendezvényipar, ugyanakkor kreatív megoldások is születtek abból a célból, hogy önfeledten lehessen bulizni anélkül, hogy a fertőzés miatt kellene aggódnunk. Itt van mindjárt egy példa egyenesen Angliából: a Newcastle upon Tyne városában található Virgin Money Unity Arenában 2500 zenerajongó gyűlt össze a héten tartott koncerten, és még csak nem is kellett szardíniaként összezsúfolódva élvezniük a rock-and-rollt.

A koncerten ezúttal Sam Fender lépett fel 500, egyenként 5 fős befogadóképességgel rendelkező kordon előtt. Később Van Morrison, Jimmy Carr és Bill Bailey is fellép az arénában.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

A résztvevőknek kötelező távolságot tartaniuk azoktól, akikkel nem osztoznak egy kordon-szigeten: még parkolás közben is figyelniük kell erre. Ezután maszkban vezetik el őket a saját nézőtér-rekeszükbe, és ha enni-inni óhajtanak valamit, egy app segítségével rendelhetnek maguknak. Még ki is választhatják, hogy odamennek-e a pulthoz átvenni a finomságokat vagy inkább kihozatják.

Úgy tűnik, hogy az új szórakozási modellnek van fogadóképessége, mert a Fender-koncerten teltház volt és azóta is szépen fogynak a jegyek.

via scarymommy.com, variety.com