Júniusban startol a VéNégy, az ország egyik kedvenc kisfesztiválja

Borítókép: Júniusban startol a VéNégy, az ország egyik kedvenc kisfesztiválja Forrás: VéNégy Fesztivál
Nemsokára indul a fesztiválszezon.

Tavaly részletesen írtunk a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón szerzett élményeinkről, ami Nagymaros festői miliőjében színesíti a hazai kisfesztivál-palettát. Itt nincs rengeteg ember, nincs por, nincsenek tömegjelenetek, az egész rendezvény otthonos, barátságos, és hívogató. Aki néhány napra szívesen maga mögött hagyná a zaklatott urbánus életformát, és tomboló mainstream helyett inkább családias hangulatra vágyik, ne hagyja ki idén se a VéNégyet.

A fesztivált idén június 23. és 26. között rendezik meg, a fellépők listája pedig még a tavalyinál is izgalmasabb. Ott lesz a Dunakanyarban a magyar alterszcénába tartozó könnyűzene színe-java, de jó néhány mainstream banda is ellátogat, sőt, a lista idén egy igazi világsztárral is bővült. A zenekarok közül fellép többek között a hiperkarma, a Halott Pénz, a Tankcsapda, a Bohemian Betyars, a brit Morcheeba, a Russkaja és a Vad Fruttik. A fesztivál persze nemcsak muzsikából áll, aki teátrumba vágyik, a színházi sátorban nézhet remek előadásokat a Nemzeti Színházból, az Oberon Társulattól, a DAB Theatertől, a Moravské Divadlo Olomouctól és a Song of the Goat Theaterről. Napközben is lesznek programok, például Dartsfoci, Öko-játszóház, irodalmi kuckó, valamint vezetett gyalog-, kerékpár-, és vizitúrák is.

A programlista egyelőre nem végleges, néhány részletre kicsit még várni kell. Az early bird-jegyeket egyébként hamar elkapkodták, de érdemes elővételben napijegyet vásárolni, mert 6900 forintba kerül, a helyszínen pedig 9500-ba. Ugyanígy a heti bérlet elővételben 21900, a helyszínen pedig 26500 forint. További információk a programról vagy a VIP-jegyekről itt olvashatók.

Nézegess beauty pillanatokat a galériában az idei Coachelláról!