Mit üzennek a csillagok július elejére? Valaminek lejárt az ideje...

Borítókép: Mit üzennek a csillagok július elejére? Valaminek lejárt az ideje... Forrás: yavorzhelyazkov/Pixabay
A július eleje kapcsán még érdemes visszanéznünk az előző hónap végére, ami a Szaturnusz lassulását, megállását és végül retrográd irányba fordulását hozta. Érezhető volt, hogy szinte megállt az idő (idő = Szaturnusz), feljöhettek bennünk olyan gondolatok, hogy valaminek lejárt az ideje.

A karma

Mivel ő maga a karma is, a hátráló időszakban – egészen november közepéig – jöhetnek szembe olyan karmikus feladatok, amikről már azt gondoltuk, hogy megoldottuk. Jönnek még tapasztalások vállalt terheinkkel kapcsolatban, megmutatkozik, hogy miket kellene letennünk. Égi helyzete okán a visszaúszó Halacska alatt, a Vízöntő jövőbe ömlő vize felett egyrészt az összegzés, a visszatérés lehetősége van benne, hogy átértékeljük a feladatainkat, másrészt az is, hogy ha azt választjuk, akkor akár fel is szabadulhatunk alóluk.

Mi az, amivel még dolgom van, mi az, ami már terhes számomra?

Lezártam már az adott sorsfeladatomat vagy még továbbviszem?

Az biztos, hogy a felszabaduláshoz, a szárnyaláshoz úgy vezet az út, hogy szobrászként lefaragom magamról azokat a tulajdonságokat, amelyek már nem szolgálnak engem. Változtatok magamon, hogy a világom is megváltozzon, hisz minden belőlem indul ki. A Szaturnusz lassulása, álló helyzete, majd szintén nagyon lassú indulása arra is inspirál, hogy állj meg, légy a jelenben, éld meg, tapasztald meg az életet.

A hátráló mozgást végző Plútó és Szaturnusz mellé bekapcsolódik a Neptunusz is, július 2-án ő is irányt vált a Halak jegy utolsó fokának utolsó fokpercein fordul, ahol még nem éri el a Kos jegyet. Még van idő december első hetéig arra figyelni, hogy mélyen legbelül milyen változásokon megyünk és mentük keresztül az elmúlt 13 évben. Ilyen régóta halad már a Halak jegyében, volt idő tehát kidolgozni magunkból a mélyen elrejtett, még meg nem haladott tudatalatti működéseket. Érdemes elgondolkodni, hogy ebben az elmúlt időszakban honnan hová jutottunk el a mélységeinket tekintve.

Mennyire jutottál közel önmagad legmélyebb valóságához?

Milyen áldozatprogramokat haladtál már meg, melyekben vagy még beleragadva?

Hajlandó vagy-e felszínre hozni a legbelső érzéseidet, hogy megöleld, meggyógyítsd és integráld?

Hol állsz spirituális utadon ezek által?

A szeretet állapotából választod és teremted az életed?

Ezek a témák bukkanhatnak fel még a következő időszakban, érdemes ezért dolgozni magadon, és amikor többször szembe jön valami, akkor vedd észre és foglalkozz vele. A szőnyeg alá seperni nem érdemes, mert csak gyűlik és gyűlik és egyszer orra fogsz bukni benne.

Forrás: Євген/Pixabay

Előtérbe kerülnek kapcsolataink

Július hónapban előtérbe kerülnek a kapcsolataink, a női, férfi minták tisztítása és a női-férfi minőségek megélése, megértése, amely által nyitni tudunk egymás felé. Fontos fogalmak a biztonság, az ősbizalom megélése és az, hogy az időtálló értékek és minőségeket tartsuk szem előtt és fogadjuk be az életünkbe.

Azt, hogy mit fogadunk be, a Rák csillagkép első ágán tudjuk megszűrni, finom kis érzékelőinkkel az önazonosság jegyében. Fontos, hogy mely gondolatokat engedjük közel magunkhoz, mit súg a megérzésünk? Vajon mivel tudunk együtt rezegni és mi az, ami már nem fér bele, amit szívünk szerint nem engednénk be? Merkúr az Oroszlán jegyében tiszta kommunikációt támogat és egy olyan megértést, ami világossá teszi számunkra, hogy miben vagyunk éppen, ezáltal meg tudjuk ítélni és rá tudunk érzékelni, hogy befogadható-e számunkra az adott gondolat vagy szellemiség. Mindeközben a Merkúr szembenállása a Plútóval azt is megmutatja, hogy mélységeiben is képesek vagyunk megérteni a dolgokat, rálátunk a kapcsolatainkra. A választás mindig a miénk, hogy mely úton haladunk, de érdemes a szívünkre hallgatni mindenben. Nem az ész ellen, hanem az „okos szívre” hallgatni, ami az önazonos belső magunk, hiszen ő tudja, hogy mi a jó a léleknek.

A Nap és a Hold együttállása

Az újhold július 6-án 0 óra 58 perckor pontosul, az ég alján fog együttállni a Nap és a Hold. Rák jegyben és Ikrek csillagképben, pont az Ikrek kaput formázó égi alakzatában. A kettősség, a polaritás, a nappal és az éjszaka egymás nélkül nem léteznek és itt a Földön mi így tudjuk értelmezni a dolgokat, de amennyire ellentétesnek is tűnnek ezek a fogalmak, mégis együtt alkotnak egy egészet. Kiegészítik egymást és végül minden EGY. Éppen ezért ennek a hónapnak kiemelt üzenete az együttműködés, az, hogy belső otthonunkra találva – mindenki a sajátjára – teljesek legyünk, azon dolgozzunk, hogy stabilan, kiteljesedetten önazonosan éljünk, ne másokon akarjunk változtatni.

Kapcsolatainkban is azt nézzük, hogy mik azok a minőségek, amelyek kiállják az idő próbáját, melyek építenek minket és mik hoznak harmóniát.

Forrás: andrecosso/Pixabay

A belső figyelem

Megértést kaphatunk, hogy mi ad megoldást jelenlegi helyzetünkre.

Ehhez azonban kell a jelenlét saját magunk számára, a belső figyelem. Amit befogadtunk gondolatot, szellemiséget, most elkezdhetnek működni. Ez vonatkozik a már korábban elvetett gondolat morzsákra is, igen hasznos, ha van naplónk, ötlet füzetünk és most fel tudjuk lapozni, hiszen konkrétan beérhetnek ezek a dolgok. Mindenképp azoknak szenteljünk figyelmet, amelyek szívünkből valóak, igazán fontosak.

Ahogy már említettem, a női minták tisztítása is jelentős támogatást kap, első sorban az újhold utáni pár napban. Nőként a saját nőiségünk, még fel nem dolgozott sérüléseink megdolgozásában léphetünk előre a felszabadulás útján, férfiként pedig a nőkkel való kapcsolódások oldódhatnak.

Mindez arra vezet, hogy megláthassunk magunkban azt a tiszta minőséget, melyet nevezhetünk isteni minőségnek is, amellyel megértjük, hogy egyediek, megismételhetetlenek és értékesek vagyunk, akárki akármit mond, vagy akar velünk elhitetni. Amikor ez jön kívülről, amikor valaki leszól, próbál legyűrni, akkor mindig arra gondolj, hogy még mit kell magamon dolgoznom, hogy egyedi ragyogásom kétségbevonhatatlan legyen? Ha képesek vagyunk meglátni, hogy adott helyzetben hogy tudunk magasabb szinten működni, így már jövőnket is más irányba tudjuk teremteni, hiszen csak választanunk kell, húzni egy vonalat, hogy mostantól ezt szeretném.

Ez nem mindig könnyű, viszont olyan felszabadító érzés, amihez foghatót ritkán tapasztalhatunk. Nap mint nap magunkat választani és ragyogtatni felemelő állapot.

A napokban kaptam olyan kérdést, hogy mikor lesz valaki készen, mikortól nem kell már az önmunkába időt és energiát tenni? Az én nézőpontom szerint ez egy folyamatos munka életünk végéig. Nagyon kevesen érik el azt a megvilágosodott állapotot, amikor már csak a minden EGY minőséget tudják élni. De szerintem ez nem is cél, legalábbis az egész emberiségből maximum néhány embernek, hiszen nekünk ez a cél, a földi létben a lehető legtöbbet kihozni magunkból. Pont az a szent feladat, hogy a lehető legtöbben elinduljanak az önismereti úton és megküzdjenek önmagukkal, a saját legmélyebb félelmeikkel, a generációk óta hozott mintákkal.

Mindenkinek mondom, aki megtalál, hogy kísérjem az útján egy darabig, hogy nekem is mindig egy hatalmas önismereti lépés előre minden egyes ember, hiszen nincs olyan téma, ami engem ne érintene, nincs olyan kimondott mondatom, ami ne szólna legalább annyira magamnak, mint nektek.

Csodálatos felismeréseket és önismereti utat kívánok szeretettel!

Galériánkban elolvashatod júliusi horoszkópodat!