Jóni-tojásokkal tanítja a nőknek, hogy az erotikus kisugárzás nem mocskos dolog - Oláh Barbara interjú

Borítókép: Jóni-tojásokkal tanítja a nőknek, hogy az erotikus kisugárzás nem mocskos dolog - Oláh Barbara interjú Forrás: Oláh Barbara - Sacred Garden
Manapság – talán úgy, hogy észre sem vesszük – számtalan helyről influálnak minket az élet legkülönbözőbb témaköreiben: egészséges életmód, táplálkozás, sport, szépségápolás, divat, lakberendezés, növénygondozás, szexuális energiák kézbentartása. Igen, jól olvastad. Oláh Barbara többezer nőre hat saját erotikus lényének kendőzetlen megmutatásával.

Nem emlékszem rá, hogyan kötöttem ki Oláh Barbi blogján, ahol #testimesék címmel indította útjára saját szexuális élményeinek sorozatos elmeséléseit. Bizton állítom, hogy a részletes leírások mindenki fantáziáját (is) beindítják. A blog mellett a honlapon egy webshop is helyet kapott, ahol ásványokból készült gyönyörrudakat és jóni-tojásokat vásárolhatunk.

Jóni: A vagina vagy vulva szimbóluma a Hinduizmusban. (Wikipédia) A külső és belső női nemiszervek szakrális elnevezése, melynek jelentése Szent Templom.

A jóni-tojások emberi kezek által, különböző kristályból készült tojás alakú eszközök, melyek segítenek a medencealapi izmok tónusossá tételében, az ott lévő izmok erősítésében.

Amikor úgy döntöttél, hogy kiteszed az érzelmeidet, a valós, megélt tapasztalataidat, és a testedet az internetre, nem volt benned félelem az esetleges visszajelzések miatt?

Amikor 2017-ben elindítottam a vállalkozásomat, szükség volt egy termékfotózásra, mert meg szerettem volna ismertetni a jóni-tojásokat az emberekkel. Egy-egy termékfotón én is szerepeltem, de csak háttal, hiszen akkor még csak a tojásokat szerettem volna fókuszba helyezni.

Ahogy telt az idő, elkezdtem személyes megéléseket vinni a termékek mögé. Valahogy egyértelmű volt, hogy innentől kezdve az arcomat is adom hozzá. Nem is gondolkoztam azon, ez helyes vagy sem, mert azt éreztem, ha nem tenném, az önmagam lehasítása lenne.

2018 nyarán posztoltam az első olyan fotóm, amin semmi textil nem borította a testem. Nyilván a kezemmel és a combommal ki voltak takarva az intim testrészeim, hiszen az Instagram azonnal tiltotta volna a profilom... Amikor anyukám meglátta azt mondta:

"Gyönyörű vagy, nagyon ízlésesek a képek, de kicsim ezekkel a képekkel lehet, hogy visszaélnek."

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Azt éreztem, hogyha ezt a képet most le kellene vennem, akkor az olyan lenne, mintha egy önarcképet, egy olyan szelfit kellene levennem, amin csak mosolygok. Illetve a meztelen fotóim célja az, hogy ne szexualizálják az emberek a fedetlen női testet, hanem tekintsenek rá természetes létállapotként. Ha pedig valaki visszaélne velük, legalább jelöljön meg. :)

Inkább egy-egy írásom posztolása előtt éreztem azt, túlságosan megnyílok az embereknek. Néha elbizonytalanodtam, akarok-e ennyire sebezhetőnek mutatkozni, de mentem az energia után. Tudtam, ha ezt érzem, akkor annak az írásnak mindenképp kint a helye. Ezek által gyógyítom önmagam is.

Nem csak az erotikus lényedet tárod fel, hanem kendőzetlenül beszélsz a női ciklusról, akár képekkel, videókkal szemléltetve.

Igen, írtam már arról, milyen a menstruáció alatti szex. Azt hittem, sokkal meghökkentőbb lesz számukra elolvasni, ahogy le van írva, hogy a férfi megkóstolta a vérem, de csak egy ilyen visszajelzés érkezett. Vannak olyan fotók és videók, ahol az arcomra kenem vagy öntöm a holdvérem, de érdekes módon azok sem lettek botránykeltők.

Nem volt mindig ilyen kapcsolatom magammal. Elmentem egyszer egy méhtisztító szertartásra, ahol a festeni kellett a vérünkkel. Akkor azt éreztem, hogy ezt biztos, hogy nem.

Ma pedig már…

Igen, azt gondolom, hogy a mai modern társadalomban élő nőkben a menstruációhoz való viszonyt nem a szabadság jellemzi, aminek az alapja már az iskolai felvilágosító órákon hallottakkal kezdődik, de az is lehet, hogy ez talán transzgenerációsan van belénk kódolva. Szokták volt régen is mondani, hogy megvan a baja. Holott a menstruáció egy tisztulási folyamat, egy áldás.

Van egy 6 éves kislányod. Előtte hogy kezeled ezeket a kérdéseket?

Nem titkolok előtte semmit, teljesen természetesen kezelek mindent. A gyereknek az a természetes, amibe belenő. Ha van kérdése, akkor az ő szintjén megbeszéljük ezeket. Hiszem azt, hogy azokat a tabukat, amiket nekem le kellett bontanom, neki már nem lesz feladata.

A jóni-tojásokat is ismeri?

A tojások az életem része, ebbe nőtt bele. 2,5 éves volt, amikor elkezdtem a forgalmazásukat Akkor csak a szép kristályokat látta benne, volt, hogy segített csomagolni. Most 6 éves a saját maga szintjén tudja, mire és kik használhatják. Látja az önkapcsolódásaim, jóni-jógáim, táncaim, ezekbe ugyanúgy be van avatva, mint más kisgyerekek a szülei munkájába, hivatásába, rutinjaiba.

Gondoltál már arra, hogy emiatt a nyitottságra nevelés miatt bármikor is hátrány érheti?

Azt gondolom, a lányom azért választott engem édesanyjának, mert elbírja ezt. Eddig semmilyen negatív tapasztalásunk nem volt, de még nem is érek el olyan tömegeket. Másfelől hiszek abban, hogy az emberek, akik elsőre meg is rökönyödnek, utána átérzik ennek fontosságát és az üzenetét.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Hogy emlékszel vissza, ez az érzéki Istennő mindig benned volt?

Van egy emlékem, amikor úgy 5 éves lehettem, és egy székre felállva, bugyiban bemutatót tartottam. A tükörben egy szép kislányt láttam, ugyanakkor mindig fiúsnak mondtak, a családtól sokszor megkaptam, hogy 8 fiú veszett el bennem.

Amikor a jóni-tojások által nők kapcsolódtak hozzám, akkor jöttek a külső megerősítések a nőiességemmel, a női energiáimmal kapcsolatban. Ott volt ez bennem mindig is, de el is volt nyomva.

Azt gondoltam, az érzékiség, az erotikusság csak az adott férfinak, és csak a hálószobában élhető meg. Nem tudtam elképzelni, hogy gyönyört adjak magamnak, hiszen van egy férfim, és az csak neki jár.

A jóni-tojás használata hozta el számomra, hogy ez nem így van.

Minden embernek vagy egy férfi és női oldal is. Mit gondolsz arról, hogy azok a nők, akik ennyire szabadon tudják megélni a szexualitásukat, lehetséges, hogy őbennük a férfi oldal a dominánsabb? Vagy ez a valódi nagybetűs nőiesség megélése?

A feminin és a maszkulin energia mindenkiben ott van. A két oldalunk között az egyensúly a fontos, hiszen nincs egyik a másik nélkül, kiegészítik egymást. Akkor tudunk kiteljesedni nőként, ha a belső férfink magabiztos és megtartó. Amikor vadászunk, flörtölünk, a csábító énünkkel vagyunk jelen, az egy maszkulin energia. Ugyanakkor amikor belemegyek a megengedésbe, amikor átadom magam, az már feminin. Ebből kiindulva pedig a férfi is akkor tud valóban az erejében lenni, ha képes teljesen átadni magát, sebezhetővé és megengedővé válni. Ez a jó szex egyik alappillére is.

Tehát nem gondolom, hogy azok a nők, akik megélik a szexualitásukat a férfi oldaluk a domináns. Pont ez tesz egy nőt igazán nővé, hogy mer teret engedni a maszkulinitásnak és ebbe tud belepuhulni a feminin. De persze ez is azért alakulhatott így a köztudatban, mert

romantizálva van a nők felizgulása. Ezt látjuk, halljuk kiskorunk óta, hogy mi csak akkor érzünk vágyat, ha szerelmesek vagyunk. Ezt nagyon károsnak tartom.

Egy férfi esetében az is sokkal elfogadottabb, ha saját magának okoz örömet, annál mint, ha egy nő önkielégít. A női maszturbáció nem elfogadottsága és az a gondolat, hogy ezzel energiát vonunk el a párkapcsolatból bűntudatkeltő és sok nő van emiatt blokkolva.

Fontosnak tartom, hogy az öngyönyör ne legyen lehasítva a nőknél, hiszen ez is az önszeretet egy megnyilvánulása, illetve a testünk, a vágyunk megismerésének útja.

Ajánlom elolvasásra Gina Ogden amerikai pszichológus Nők akik szeretik a szexet című könyvét.

A férfiak nem ijednek meg Tőled? Elbírnak Veled?

Ehhez már kell egy férfi minőség, de hiszek a hasonló a hasonlót vonzza elvben. Ma már hamarabb, tisztábban látom, ha valakivel nem passzolunk.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

„Légy önmagad szeretője!” – olvastam minap az Instagramodon. Ez a hitvallásod? Mi az, amit meg szeretnél tanítani a nőknek a Jóni-tojásokkal?

Mivel minden állandó változásban van, így én is. Mostanában azt szeretném átadni a környezetemnek, hogy

az érzékiségünk megélése, az erotikus lényünk felébresztése, kibontása az orgazmikus élet alapja. Kapcsolódjanak hozzá bátran és ettől ne érezzék magukat piszkosnak, mocskosnak, vagy épp szajhának.

Ennek van létjogosultsága, hiszen a vágy bennünk van. Merjünk kapcsolódni ehhez az esszenciánkhoz.

Fontos, hogy megtanulják hogyan tudják a napjaikat orgazmikusan, gyönyörben megélni. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy percenként van orgazmusunk. Az élet legegyszerűbb, leghétköznapibb dolgait is megélhetjük ilyen felfogásban. Minél többször engedünk egy nap teret ennek, annál jobban tudunk ebbe beleereszkedni, pl. egy szép zene hallatán, vagy egy finom ételt kóstolván.

Én sem élek palotában. Én is járok bevásárolni, gyereket nevelek, ha letettük a telefont, elkezdek takarítani. Én sem fürdőzöm egész nap a gyönyörben. Pedig nagyon jó lenne… (gurgulázva kacag), de ezek mellett fel lehet oldódni a hétköznapi gyönyörökben. Ezt szeretném átadni. Ezt érzem a küldetésemnek.

A lenti galériánkban 10 tényt olvashatsz el a maszturbációról.