Jöhet a terhes férfi és a gendersemleges „királyfi” emoji

Borítókép: Jöhet a terhes férfi és a gendersemleges „királyfi” emoji Forrás: Facebook.com/Emojipedia
Újabb karakterekkel bővül a választék, amiket ha ősszel jóváhagynak, akár terhes férfit, vagy gendersemleges „koronás főt” is küldhetsz az ismerőseidnek.

Nem csak a nők képesek arra, hogy gyermeket hordjanak ki és szüljenek; ezért az Emojipedia, az inkluzivitás jegyében terhes férfi és terhes személy emojikkal is bővíti a karakterkészletet – nyilatkozta a referenciaoldal egyik munkatársa az idei Emoji Világnap előtt.

Forrás: Twitter.com/Emojipedia

Az Unicode nemzetközi szabványrendszer megalkotóinak az a szándéka, hogy a gendersemleges lehetőségeket kínáljanak a már létező király és királynő emojik mellé is. Így ezek alternatívájaként a nemsemleges "koronás fő" emojit is ki lehet majd választani a készletből.

Célunk, hogy minden emojinak legyen egy férfias, egy nőies és egy gendersemleges változata is, hogy a felhasználók szabadon dönthessenek, melyiket érzik éppen relevánsnak.
fogalmaztak a fejlesztők.

Mindemellett nagy hangsúlyt fektettek a bőrszínekre is, így a kézfogás emojiban részt vevő kézfejek bőrtónusain is lehet majd változtatni. Ezeken felül olyan új emojik is bekerülhetnek a legfrissebb fejlesztések mellé, mint például az olvadozó és a tisztelgő fej; vagy a madárfészek, a babszemek és a csúszda.

Hoppá! Ezek az emojik nem is biztos, hogy azt jelentik, amire használod őket!