Ilyen még nem volt - először villant császárheget egy modell a rangos magazin különszámában

Borítókép: Ilyen még nem volt - először villant császárheget egy modell a rangos magazin különszámában Forrás: Getty Images
Császárhegét megmutató bikinimodell pózol a Sports Illustrated idei, fürdőruhás különszámában; üzenve minden érintett nőnek, az ő testük is csodálatos, amire igenis „ér” büszkének lenni.

„Nem számít, hogy a nők milyen módon - hüvelyi, vagy hasi szüléssel - hozzák világra a gyermekeiket. Azt szeretnénk, ha normalizálódnának végre a női testtel kapcsolatos elvárások; hogy a császáros anyukák ne érezzék magukat stigmatizáltan és hogy elfogadják, szeressék a megváltozott önmagukat is” – mondják a magazin készítői.

Az, hogy először szerepel jól látható császárheggel egy modell a Sports Illustrated magazin szokásos éves, fürdőruhás különszámában; azért is nagy szó, mert az ikonikus magazin 56 éve alatt nem volt erre példa. Most azonban a Frida Mom márkával karöltve a szülés, az anyaság során átalakult női test elfogadása mellett kampányolnak.

A hegét megmutató Kelly Hues modell ennek apropóján maga is őszintén vall saját anyaságáról és az ezzel kapcsolatos nehézségeiről.

Ez számomra nem csupán egy fotó, sokkal több annál. Maga a tetten érhető változás, ami napjainkban, a szemünk előtt megy végbe: egy tanulási folyamat, hogyan fogadjuk el magunkat a tökéletlenségünkben is
fogalmaz a modell.

Hues szerint ezért is nagyon különleges, fontos pillanat, hogy a császármetszésének helye is látszódhat a magazin lapjain.

„Őszintén bevallom, nekem ez nagyon nehéz volt; modellként különösen. Az önbizalmam, az önértékelésem borzasztóan visszaesett a szülés után és hosszú időbe telt mire valamelyest visszanyertem. Remélem, segítek a sorstársaimnak azzal, hogy kiállok és őszintén megmutatom magam kívül, belül" – teszi hozzá a modell.

Galériánkban 5 könyvet mutatunk a szülésről, császármetszésről és a VBAC-ről; mely a születésről, kapcsolódásról mesél, informál