JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Húsvéti programok a Szélforgóval!

Borítókép: Húsvéti programok a Szélforgóval! Forrás: Getty Images
Hétvégén itt az április, a hónap, amely egyszerre szabadba csalogató és szeszélyes, így próbáltuk első áprilisi ajánlónkat úgy összeállítani, hogy kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon. Válogassatok szabadtéri és esőálló, valamint húsvétváró ajánlataink között kedvetek és az időjárás fordulása szerint!

TOP 5 húsvétváró piac

Bár nem klasszikus családi program, de a piaclátogatás jót tesz a testnek és a léleknek (ha a pénztárcának nem is annyira). Nagyszerű lehetőséget teremt, hogy elbeszélgessünk a gyerekekkel arról, hogy miként kerülnek a finomságok az asztalunkra, miért jobb vegyszer nélkül növényt termeszteni vagy közvetlenül a termelőktől vásárolni. És persze az sem utolsó szempont, hogy csupa-csupa friss terménnyel örvendeztethetjük meg magunkat és a családot a húsvéti ünnepek alatt.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/hetvegi-program-ujdonsagok/top-5-husvetvaro-piac/55221/

Forrás: Szélforgó

Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó az Aquincumi Múzeumban

A tavalyi havas siker után idén is egy izgalmas, korokon átívelő utazásra invitálnak benneteket Óbudára: április 1-jén és 2-án ismét az Aquincumi Múzeum lesz a Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó házigazdája. Április első hétvégéjén a változatos családi programoké, a színes vásári forgatagé és a hamisítatlan történelmi hangulaté lesz itt a főszerep. Autentikus ruhákba öltözött hagyományőrzők, megelevenedő történelmi tábori életképek és életmód bemutatók segítségével bepillantást nyerhettek különböző történelmi korszakok hétköznapjaiba a római kortól egészen a XIX. századig.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6InRcdTAwZjZydFx1MDBlOW5lbG1pIGtcdTAwZTl6bVx1MDE3MXZlcyB2XHUwMGUxc1x1MDBlMXIifQ%3D%3D

Forrás: Szélforgó

Rejtélyek kertje

Idén tavasszal új interaktív kiállítást nyílik a Vajdahunyadvárban. A REJTÉLYEK KERTJE – Játékos nyomozás és kiállítás című kiállítás és játék során a terembe lépve a látogatók egy képzeletbeli, titokzatos kertbe csöppennek, ahol egy izgalmas detektívjáték részesei lehetnek. A játék során felfedezhetik az élőlények rejtett éjszakai életét és meglepő tulajdonságait, valamint találkozhatnak a kert különös lakóival, miközben próbára teszik érzékeiket, szemfülességüket és nyomozói képességüket. A 700 négyzetméteren elterülő kiállítás 2023. március 30-tól május 21-ig látogatható, sejtelmes látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó detektívtanoncokat.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6InJlanRcdTAwZTlseWVrIGtlcnRqZSJ9

Forrás: Szélforgó

Tavasz ébredése – újranyit a Ráth-villa

Itt a tavasz, ébredezik a természet, és még a Ráth-villa is újranyit. A múzeum számtalan programmal készül a Ráth-villa újranyitásának első szombatjára. Április 1-jén nem csak A mi szecessziónk és a MINIVARÁZS – Kép és betű a szecessziós ex libriseken című kiállítások várják a látogatókat, hanem barkácsműhely, kosztümös tárlatvezetés és időutazós séták – mind-mind a szecesszió jegyében.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/tavasz-ebredese-ujranyit-a-rath-villa/230684/

Forrás: Szélforgó

Engedelmes kutyák napja - ingyenes családi program a Rex Állatiszigeten

Tavasszal megsokasodnak az állabarátoknak szóló programok is. Ezekből most a Rex Állatszigeten szombaton megrendezésre kerülő engedelmes kutyák napját ajánljuk figyelmetekbe. Idén is sok izgalmas programmal várnak minden két- és négylábú vendéget 10:00 és 17:00 óra között az ingyenes rendezvényre. Lesznek különféle bemutatók, megismerkedhettek például az agilityvel és a flyball-lal hallgathattok érdekes előadásokat a családi kutyatartásról és ügyességi játékokban is részt vehettek. A rendezvény ingyenes, de adományokat szívesen fogadnak.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/engedelmes-kutyak-napja-ingyenes-csaladi-program-a-rex-allatiszigeten/230582/

Forrás: Szélforgó