Hóval játszó mosómedve, 21 év után megkerült jegygyűrű – Ezek a jó dolgok történtek a világban a múlt héten

Borítókép: Hóval játszó mosómedve, 21 év után megkerült jegygyűrű – Ezek a jó dolgok történtek a világban a múlt héten Forrás: Getty Images
Neked is eleged van már a lehangoló hírek tömkelegéből? Szeretnél egy kicsit kiszakadni ebből a negatív spirálból? Ezzel a szándékkal indítjuk útjára friss és ropogós sorozatunkat, melyben kizárólag jó és vidám híreket igyekszünk összegyűjteni hétről-hétre. Kellemes lazítást!

Nem akarták megzavarni a rozmárt, lefújták a tűzijátékot

Inkább lefújta az éjfélre tervezett tűzijátékot az angliai Scarborough önkormányzata, miután a tengerparti városka kikötőjében egy rozmár bukkant föl, majd ott is ragad egy kiadós sziesztára. A szilveszteri "látványosságra" olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy a hatóságok kordonokat állított fel az állat nyugalma érdekében. A Thor névre keresztelt rozmár végül az év első napján állt tovább az északi vizek felé.

Forrás: ITT

Forrás: Getty Images
Thor is úgy gondolta, rápihen egy kicsit az új évre. Az angol városkába tévedt rozmárt szilveszter napján kapták lencsevégre a kikötőben.

Rájöttek, az emberi szív mitől képes megjavítani önmagát

Bizonyos, speciális sejteknek kulcsfontosságú szerepük van abban, hogy a szív helyreálljon, miután a szívroham a szívizom károsodását okozta – derítette ki egy új kutatás. Ezek a makrofágok vagy immunsejtek szívinfarktus után a szívhez rohannak, hogy „megegyék” a sérült vagy elhalt szöveteket, és egy olyan fehérjét kezdenek termelni, amely elősegíti a regenerálódást – magyarázta a kutatásban résztvevő orvosok egyike.

Forrás: ITT

Hópelyheket akart elkapni a mosómedve, egy biztonsági kamera rögzítette

Tündéri felvétel került föl a legnagyobb videómegosztó portálra egy mosómedvéről, amint mellső lábaival az ég felé ágaskodva próbálja meg elkapni a szállingózó hópelyheket. Érdemes megnézned, ennél cukibbat könnyen lehet, hogy nem fogsz látni a héten!

Forrás: ITT

Évtizedek után került elő az elveszettnek hitt eljegyzési gyűrű, méghozzá nem is akárhonnan

21 év után, teljesen váratlanul került elő egy floridai házaspár eredeti eljegyzési gyűrűje. Az ékszer néhány nappal az esküvőjük előtt tűnt el a férfi édesanyjának fürdőszobájában. A vőlegény sokáig kereste hasztalan; ezért beszereztek egy másikat. Az elveszettnek hitt gyűrűre több, mint 2 évtized után nem más, mint egy vízvezeték-szerelő bukkant rá egy csőkanyarulatban, amikor kiszedte a régi vécécsészét.

Forrás: ITT

Birtokba vette új otthonát Fiete, a jegesmedve

Az év első napjaiban birtokba vette új otthonát Fiete, a jegesmedve, aki a Nyíregyházi Állatparkból érkezett a Fővárosi Állatkertbe, az európai állatkertek jegesmedve programja keretében. A nyolcesztendős hím állat eredetileg egy németországi állatkertben született. Az első napokban a belső férőhelyekkel ismerkedett, majd a kifutót is birtokba vette a látogatók örömére.

Forrás: ITT

Birtokba vette új otthonát Fiete, a jegesmedve, aki nemrégiben érkezett hozzánk a Nyíregyházi Állatparkból az európai...

Posted by Fővárosi Állat- és Növénykert on Friday, December 30, 2022

Brit bútorrestaurátor fejtette meg a barlangrajzok egyik titkát

Egy londoni bútorrestaurátor fölfedezte, hogy egyes, Európában fellelt barlangrajzokon látható jelek valamiféle holdnaptárra utalnak. Amatőr kutatóként Ben Bacon is hosszas időt töltött a barlangrajzok tanulmányozásával és az adatok elemzésével, a Durham Egyetem és a University College London tudósaival együttműködve. A rajzokon látható jelekről, például pontokról korábban is úgy sejtették, lehet valamiféle jelentésük, megfejteni eddig viszont nem tudták őket.

Forrás: ITT

Varázslatos felvételek mutatják, milyen a tél a Marson

Lenyűgöző felvételeket készített a Mars bolygóról a Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) amerikai Mars-kutató űrszonda egyik kamerája közvetlenül a téli napforduló után. A NASA által megosztott képsorokon jól látszik, milyen varázslatos látványt nyújthat a téli táj a kietlennek hitt vörös bolygón.

Forrás: ITT