Életmentő telefonhívás, kihaltnak hitt madárfajra találás - Ezek a jó dolgok történtek a nagyvilágban a múlt héten

Borítókép: Életmentő telefonhívás, kihaltnak hitt madárfajra találás - Ezek a jó dolgok történtek a nagyvilágban a múlt héten Forrás: Getty Images
Neked is eleged van már a lehangoló hírek tömkelegéből? Szeretnél egy kicsit kiszakadni ebből a negatív spirálból? Ezzel a szándékkal indítottuk útjára friss és ropogós sorozatunkat, melyben kizárólag jó és vidám híreket igyekszünk összegyűjteni hétről-hétre. Kellemes lazítást!

Barátnője hívása mentette meg az életét

Hatalmas szikla zuhant egy hegyoldal mellett parkoló gépkocsira és zúzta azt rommá a kaliforniai Malibuban. A sofőr a becsapódás előtt csupán néhány másodperccel szállt ki a járműből, hogy a barátnője telefonhívását fogadja. Örökre hálás lehet érte.

Forrás: ITT

Rég nem hallott madarat találtak MI segítségével

Egy rég nem hallott madárfajta - a keleti sörtésmadár (Dasyornis brachypterus) - énekét vették fel és azonosították mesterséges intelligencia (MI) segítségével. A környezeti felmérések során rögzített hangfelvételeket az MI „hallgatta végig”, és ezekben azonosította a huszáros bajszú madárka énekét is. Az eredményről a Queenslandi Műszaki Egyetem számolt be.

Forrás: ITT

Hobbit kunyhót épített magának

Tolkien is megirigyelhetné, olyan kunyhót épített magának egy nyugdíjas brit favágó. Az idős férfi állítólag soha nem olvasta vagy látta filmen a híres Gyűrűk Ura trilógiát. A lepusztult, Skóciában található ingatlant ennek ellenére sikerült oly módon felújítania, hogy az erősen emlékeztet a filmbéli aprócska kis szerzetek, a hobbitok építkezési stílusára.

Forrás: ITT

Forrás: Getty Images

Megkerült Newton egy elveszettnek hitt könyve

Aukcióra bocsátják Sir Isaac Newton Optika című művének egyik jó állapotú személyes példányát – számol be a Live Science-re hivatkozva a National Geographic. A könyv a közelmúltban került elő, miután nagyjából egy évszázada elveszett. Az Optikában a legendás tudós a fény alapvető tulajdonságait elemezte, a kötet egyike a tudományos forradalom három optikával kapcsolatos nagy művének.

Forrás: ITT

Már Instagramon is elérhető a csendes mód

Mostantól az applikáción belül elérhető a csendes mód, amivel szabályozni lehet, hogy a felhasználónak milyen értesítések jelennek meg a telefonján – számol be a CNN nyomán a Telex. Igaz ugyan, hogy egyelőre még csak néhány országban vezették be a lehetőséget, de ígéretük szerint a lista hamarosan bővülni fog.

Forrás: ITT

Fehérbe öltözött a Mecsek

Nem csak a Mátrában, a Nagy-Hideg-hegyen vagy Dobogókőn élvezhetik a havat a tél szerelmesei, a Mecsek is fehér ruhába öltözött a hét második felében. A hótakaró akár több napig is megmaradhat az előrejelzések szerint.

Forrás: ITT

Galériánkban 5 dolgot mutatunk, ami pozitívabbá tehet!