Gyereknapi programok a Szélforgóval!

Borítókép: Gyereknapi programok a Szélforgóval! Forrás: Getty Images (Ariel Skelley)
A gyereknapi hétvégén adatbázisunkban sok-sok programot találtok, a programhelyszínekről nem is beszélve. Ha kicsit elveszve érzitek magatokat a nagy bőség láttán, böngésszétek át ajánlónkat, ahol a legjobb és legkülönlegesebb budapesti és főváros környéki programok közül emeltünk ki néhányat. Természetesen a pünkösdi hosszú hétvége alkalmából hétfőre is ajánlunk egy-két érdekességet.

Május 27-én és 28-án ismét birtokba vehetik a gyerekek a Vasúttörténeti Parkot a dm gyermeknapon!

Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja május 27-én és 28-án ismét otthont ad az egyik legsikeresebb hazai gyereknapi eseménynek. A program idén színesebb, mint valaha, a szórakozás mellett pedig a fenntarthatóság témája és számos edukációs program is nagy hangsúlyt kap. A dm programjainak köszönhetően, ezúttal is számos érdekes témával találkozhatnak a látogatók, így a szépségápolás, napvédelem, a műanyagok újrahasznosítása és a női egészség témája is porondon lesz. Nem maradhatnak el a hangulatot meglapozó gyerekkoncertek sem: szombaton 11 órától az Apacuka zenekar, 13 órától a Kalap Jakab Bábkoncert, 15 órától Halász Judit lépnek fel. Vasárnap 11 órától a Kiskalász zenekar, 14 órától a Fabula Bábszínház és 15:30-tól az Alma Zenekar szórakoztatja a látogatókat. A Continental Kresztergom pályáján játékos formában tanulhatnak a kicsik a KRESZ szabályairól, de a közlekedésbiztonság a Hagyományőrző Tűzoltók és az Országos Rendőrfőkapitányság helyszínein is központba kerül majd.

Forrás: Szélforgó

Gyereknap a Budaörsi Repülőtéren

Ha valami igazán különlegesre vágytok a családdal az idei gyereknapon, akkor ajánljuk figyelmedbe a Budaörsi Repülőteret! 2023. május 28-án, vasárnap egész napos programokkal várják az érdeklődőket. Az eseményre természetesen kicsik és nagyok számára egyaránt ingyenes a belépés, így érdemes a teljes családdal, akár nagyszülőkkel is kilátogatni a tartalmas és élménydús napra. A rendezvényen rengeteg érdekes és izgalmas program várja a családokat: az esemény központi helyszíne a gyermeksziget lesz, ahol az apróságok óriásbuborék show-n, ugrálóvárakban és kreatív foglalkozásokon vehetnek részt, valamint jelmezes animátorokkal is találkozhatnak. Repülőtér lévén persze a legnagyobb élmény a sétarepülés lesz, amit a repülés szerelmesei biztosan élvezni fognak. De emellett egy katonai kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők, amely nagy érdeklődésre tarthat számot a technika-rajongók körében.

Forrás: Szélforgó

31. Gyereknap a Városligetben

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2023. május 27-én és 28-án szervezi meg a Városligeti Gyermeknapot. A kétnapos gyerekünnepen több mint 40 helyszínen, két színpadon neves művészek, zenészek és egyéb közreműködők várják az érdeklődőket. Lesz internetsátor, benne a biztonságos internethasználattal kapcsolatos interaktív játékok, Sportsziget sok mozgással és meglepetésvendégekkel, lovasterápiás bemutató, focikupa, de kitelepül a Gyermekmentő fogászati busza és nőgyógyászati szűrőkamionja is. A Nemzetek Utcájában nagykövetségek, kulturális intézetek mutatják be országuk hagyományait, gasztronómiai sajátosságait, szokásait. A színes program idén is táncos, zenés műsorokkal egészül ki a színpadon.

Forrás: Szélforgó

Lurkócia – Szentendrei gyereknap

Május 28-án Szentendre egy napra ismét Lurkócia Gyermekállammá alakul át, amit – akárcsak egy igazi országot –m minisztériumok irányítják majd. A gyerekek nyolc állomáson tehetik próbára ügyességüket, kreativitásukat, leleményességüket. Az állomásokon pecsétet gyűjtenek Lurkócia Útlevelükbe, amivel értékes ajándékokat nyerhetnek. A rendezvényt számos izgalmas program is kiegészíti: koncertek, bábelőadások, kézműves foglalkozások, pihenő-sziget, játszópark, sportprogramok, logikai játékok és helyi sport- és táncegyesületek bemutatói várják a gyermekeket és családokat. Miért különleges? Egy napig a gyerekek kezében az irányítás!

Forrás: Szélforgó

Gyerekekre hangolva – A hazai könnyűzenei élet színe-java a Müpával ünnepli a legkisebbeket

A Müpa Cifra Palota XXL gyereknapja idén is kitart a már megszokott sokszínűség és minőség mellett. Az intézmény megszámlálhatatlanul sok kreatív és kézműves-foglalkozással, szabadtéri játékkal, akadálypályával és koncerttel készül feledhetetlenné tenni ezt a napot a családok számára: az egészen aprók éppúgy megtalálják a kedvükre való elfoglaltságot, mint az óvodások vagy a kisiskolások. Zenék, mesék három színpadon; bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív- és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, akik a „vattacukor-élmények” helyett aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni ezt a napot.

Forrás: Szélforgó

Görgessetek lejjebb, ha szeretnétek inspirációt gyűjteni ahhoz, milyen játékkal lepjétek meg a gyerekeket!