Gyógyuló ózonréteg, gazdija életét megmentő macska - Ezek a jó dolgok történtek a nagyvilágban a múlt héten

Borítókép: Gyógyuló ózonréteg, gazdija életét megmentő macska - Ezek a jó dolgok történtek a nagyvilágban a múlt héten Forrás: Getty Images
Neked is eleged van már a lehangoló hírek tömkelegéből? Szeretnél egy kicsit kiszakadni ebből a negatív spirálból? Ezzel a szándékkal indítottuk útjára friss és ropogós sorozatunkat, melyben kizárólag jó és vidám híreket igyekszünk összegyűjteni hétről-hétre. Kellemes lazítást!

Kaparászásával mentette meg gazdija életét egy macska

Nem mindennapi módon mentette meg gazdája életét egy cica azáltal, hogy nyomra vezette a házba kiérkező szerelőt. A walesi férfi azért hívott szakembert az otthonába, mert gázszivárgást észlelt. Macskája viszont annyira kitartóan kapart a szőnyeg egy bizonyos pontján, hogy arra a szerelő is felfigyelt és azt gondolta, megnézi, mi lehet ott. A szőnyeget, majd a parkettát felemelve pontosan meg is találta a lyukas csövet. A szivárgás állítólag akkora volt, hogy akár egy szikra is elég lett volna, hogy berobbanjon a ház.

Forrás: ITT

Életét kockáztatta, hogy épségben átjuttasson egy kis koalát a forgalmas úton

Mezítláb sietett egy koalamackó segítségére egy, az ausztráliai Queenslandben élő ír férfi. Will Thornton földszinti erkélyén kávézva vette észre a kis állatot, amint épp egy forgalmas, négysávos útnak készült nekiindulni. A férfi sietve, mezítláb a segítségére igyekezett, majd kezeivel az autósok felé gesztikulálva, őket meg-megállítva kísérte át a koalát a túloldalra. Örülök, hogy sikerült – nyugtázta Will a nem mindennapi eseményt. Az eseményről készült felvételt te is meg tudod nézni az alábbi linken!

Forrás: ITT

Zseniális ötlet a karácsonyfa újrahasznosítására

Árvízvédelemre hasznosítja a karácsony után „feleslegessé” vált fenyőfákat egy brit vállalkozás. Egyfajta „fakölcsönzőként” a cég kisebb méretű, cserepes élő fenyőket szállít ki az ünnepekre, majd azok elmúltával be is gyűjti őket. Amikor pedig a facsemeték elérik a kellő magasságot, kiültetik őket, hogy betölthessék szerepüket a természetes vízvédelemben.

Forrás: ITT

Megvan, melyik a legintelligensebb kutyafajta

Bár sokak a border collie fajtát tartják a legintelligensebb kutyának, egy friss tanulmány rácáfol erre. A négylábúakon végzett kognitív tesztek alapján a kísérletsorozatot végző kutatócsoport ezt a „címet” a belga juhászkutyáknak ítélte.

Forrás: ITT

Forrás: Getty Images

Szívmelengető szavakkal bátorította a világsztár a kezdő újságírót

Szemmel láthatóan nagyon izgult az a fiatal riporterlány, aki élete első interjúját készítette Kate Winslet színésznővel az Avatar: A víz útja című film sajtókampámya során. Amikor az újságíró nagy zavarában bevallotta, hogy ez élete első ilyen feladata, a híresség kedvesen félbeszakította és támogatásáról biztosította. Bármit kérdezhetsz tőlem, minden szuperül fog menni, meg fogod tudni csinálni. Fantasztikus interjú lesz – buzdította a lányt kedvesen Kate Winslet.

Forrás: ITT

Lassított felvételen, hogyan csapódik be egy villám

Sikerült videóra venni egy villámot Kansasben, az Egyesült Államokban. A bámulatos felvételt a forrás linkjére kattintva te is megnézheted.

Forrás: ITT

Lassan, de biztosan gyógyul az ózonréteg

Ha minden jól megy, a Földünket védő ózonréteg várhatóan 2040-re visszaáll az 1980 előtti állapotokhoz. Az Északi-sarkvidék felett az előrejelzések szerint 2045-re, az Antarktisz felett pedig 2066-ra áll teljesen helyre - állapította meg az ENSZ egy új környezetvédelmi jelentése.

Forrás: ITT

Engedélyezhetik az élelmiszer-kukázást Németországban

Aki a hulladéktárolókból még fogyasztható élelmiszert akar megmenteni, azt nem szabadna ezért büntetni, hisz az valójában az élelmiszer-pazarlás problémáját csökkenti– mutatott rá a német mezőgazdasági miniszter. A szemetesekből vagy szupermarketekből élelmiszert begyűjtő személyeket a jelenlegi szabályozások mellett birtokháborításért és lopásért vonják felelősségre az országban. Holott Cem Özdemir szerint ez hozzájárulhatna ahhoz, hogy Németországban csökkenjen az évente 11 millió tonnányi, kárba vesző élelmiszer mennyisége.

Forrás: ITT

***

Gólyahír

Végül, de nem utolsó sorban a hétvégén megszületett kolléganőnk harmadik gyermeke. Ezúton is gratulálunk és sok boldogságot, egészséget kívánunk az egész családnak!

Galériánkban 12 idézetet olvashatsz a pozitív gondolkodás hatalmáról!