Földi mennyország a rászoruló állatoknak: a család, aki 31 mentett állattal osztja meg az otthonát

Borítókép: Földi mennyország a rászoruló állatoknak: a család, aki 31 mentett állattal osztja meg az otthonát
A walesi Carol Griffith egész életében szerette az állatokat. Birtokukon jelenleg 31 mentett állat él: két szarvasmarha, két ló, három juh, öt kutya, négy macska, tizenhárom csirke és két kakas.

Ez a cikk először az Éva magazin 2021-es tavaszi számában jelent meg.

A walesi Carol Griffith egész életében szerette az állatokat, és mindig arról álmodozott, hogy egyszer majd egy valódi állatfarmon fog élni. Férjével, Ned Griffithszel a 10 hektáros földjükön néhány éve végül bele is vágtak ennek megvalósításába.

Először csak két macskát fogadtak be, az állatok száma azonban hamar nőni kezdett: egy idős, levágásra ítélt marhát például egy tenyészfarmról hoztak el, majd – hogy az állat ne legyen magányos – befogadtak mellé egy másik példányt is. A birtok egyik lovát egy áradás elől menekítették ki, két kutyát pedig az éhhaláltól mentettek meg. A pár egy deformálódott szájú, szopásra képtelen bárányt is hónapokon át nevelt, az állatot azonban nyolc hónap után végül el kellett altatni.

Griffithék birtokán jelenleg 31 mentett állat él: két szarvasmarha, két ló, három juh, öt kutya, négy macska, 13 csirke és két kakas.

Az emberek úgy hívják a farmunkat, hogy ez a rászoruló állatok mennyországa. Nálunk minden egyes állat teljes életet élhet, biztonságban
nyilatkozta Carol.

Hozzátette, hogy még az egynapos csibék és a macskák is békében megvannak egymás mellett.

A galériánkban olyan híres embereket mutatunk be, akik úgy imádják a háziállatukat, mint más a párját.