Ezért írj néha kézzel is levelet

Borítókép: Ezért írj néha kézzel is levelet
Mikor írtál utoljára levelet? Na jó, egy képeslapot? A klaviatúra püfölése és az okostelefon folytonos nyomogatása mellett nagyon is érdemes néha tollat és papírt ragadni. Nem is gondolnád, hogy a kézzel írás mennyi mindenre lehet jó hatással.

Bevallom, jó mélyre kellett ásnom az emlékeimben, mikor is volt, hogy utoljára tollat ragadtam azért, hogy „igazi” levelet írjak, kézzel. Pedig X generációsként, gyerekkorunkban mi még ahhoz voltunk szokva, hogy a gondolatainkat, a mondandónkat írásban kommunikáljuk; nyaralásokról például rendszeresen képeslapokat küldözgettünk egymásnak a barátnőimmel, sőt, egy időben még külföldi (!) „levelezőtársam” is volt, egy hasonló korú, kanadai kislány személyében. Végül soha nem találkoztunk, de számtalan szuper, matricákkal feldíszített, "színes-szagos" levelet váltottunk.

Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy akkoriban még nemhogy a mobiltelefont, de még a számítógépet, így az internetet, az e-mailezést sem ismertük, még hírből sem. Így választásunk se igen volt, ha mégis tudni akartunk egymásról. Aztán a technika fejlődésével szép lassan leszoktunk a kézzel írásról. Manapság a jegyzeteimet már én is legtöbbször a telefonomba pötyögöm be és nagyritkán, ha a bevásárlólista címszavainál hosszabb szöveget kell leírnom egy papírra, azt veszem észre, hogy a kezem elszokott a hagyományos írástól. Pedig nem kellene, hogy így legyen! Annál is inkább, mert a kézzel írás, amellett hogy kikapcsol, számtalan pozitív hatással van annak művelőjére. Galériánkban megmutatjuk, mi mindenre.

5 dolog, amiért érdemes hagyományosan, kézzel írnod