Kulináris kalandok: 6 étterem, ahol mesés újdonságok várják az éhes szájakat

Borítókép: Kulináris kalandok: 6 étterem, ahol mesés újdonságok várják az éhes szájakat Forrás: Ypsilon Étterem by Rácz Jenő
Örülsz a jó időnek, ezért nyakadba vennéd az országot, hogy egy jót ehess? Remek hírünk van, ugyanis 6 helyen is újdonságokkal várnak: ízlelőbimbóid imádni fogják ezeket!

Ypsilon Étterem by Rácz Jenő

Május utolsó hétvégéjével megnyitotta kapuit az Ypsilon Étterem by Rácz Jenő, a Balaton egyik legexkluzívabb kikötőjében, az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén. Az új helyszín különlegessége nemcsak a vízparti elhelyezkedésében rejlik, hanem abban is, hogy Rácz Jenő séf egy teljesen új arcát mutatja meg – ezúttal a házias ízek kerülnek főszerepbe, fine dining formalitás nélkül, mégis a tőle megszokott maximalizmussal.

„Régi nagy vágyam volt, hogy létrehozzak egy olyan egységet is a nevemmel fémjelezve, ahol nem a fine dining ételeket láthatják tőlem, hanem házias ízeket is kóstolhatnak az emberek. Az, hogy végül ez itt, a Balaton partján valósulhat meg, nagy szerencse és a sorsnak köszönhető, mert ez a hagyományos étkezés tökéletesen illeszkedik a balatoni régióhoz. Nagyon szeretem a hagyományokat, azokat tiszteletben tartva alkotok. Itt a gyerekkorunk ízeit szeretném újra átélhetővé tenni, egy kis csavarral, de tisztelettel a hagyományok iránt” – mondja Rácz Jenő, aki a következő hetekben még folyamatosan bővülő a’la carte menüt úgy állította össze, hogy minden vendég végigehessen egy klasszikus, többfogásos étkezést.

„Szeretném, ha újra szokássá válna a leves-előétel–főétel–desszert menüsor. Ez nemcsak az ételről szól, hanem a közösen eltöltött időről is” – teszi hozzá.

Forrás: Ypsilon Étterem by Rácz Jenő

Bitang Burger

Nincs varázslat, történet van – így lehet röviden összefoglalni a 2024-ben az év hamburgerezőjének választott Bitang Burger sikerét az ötletgazda testvérpár szerint. Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek, miközben folyamatosan nő a vendégeik száma: idén májusban már akkora volt a kereslet a burgereik iránt, mint tavaly az augusztusi csúcsszezonban.

Miközben különböző okok miatt sajnos sorra zárnak be a balatoni vendéglátóhelyek, egy alsóörsi hamburgerezőnek lassan azon kell komolyan elgondolkoznia, hogy a folyamatos forgalomnövekedést hogyan kezelik, miként tudják a leghatékonyabban kiszolgálni az éhes szájakat.

A Bitang Burger 2024-ben Magyarország legjobb hamburgerezője lett a Street Kitchen versenyén. A díjra a testvérek azért is rendkívül büszkék, mert áldozatos munkájukat a vendégek mellett a szakma is elismeri, ezáltal megkapták az üzemanyagot a következő fejezethez. Tavaly vásároltak egy új food truckot, amellyel megoldottá vált a kitelepülés rendezvényekre, fesztiválokra. Sőt, nem ültetett esküvőkre is hívják őket rendszeresen, így ezt az igényt is ki tudják már szolgálni.

Galériánkban további éttermek, amik újdonsággal várnak!