200%-ra nőtt pillangó állomány, elég meleg a Balaton! - Ezek a jó hírek történtek a múlt héten

Borítókép: 200%-ra nőtt pillangó állomány, elég meleg a Balaton! - Ezek a jó hírek történtek a múlt héten Forrás: Getty images
Láttál már feminista "body horrort"? És sejted miért szerepel a múlt heti jó hírek között? Cikkünkből kiderül!

Az elmúlt években a média tele volt olyan hírekkel, amelyek negatív és nyomasztó hangulatot keltettek bennünk. A világban zajló konfliktusok, gazdasági nehézségek és természeti katasztrófák állandóan a figyelmünket követelték, és a rossz hírek áradata mindennapjaink részévé vált. Ezért nem meglepő, hogy sokan úgy érzik, hogy egyfajta "negatív hírek függőség" alakult ki bennünk, amely hatással van hangulatunkra és általános jólétünkre.

Azonban egyre több kutatás támasztja alá, hogy a jó hírek rendszeres fogyasztása jelentős hatással van érzelmi állapotunkra és általános hangulatunkra. Az optimizmus és a pozitív dolgokkal való körülvétel lehetővé teszi számunkra, hogy kilépjünk a negatív spirálból, és megerősítse belső erőforrásainkat.

Az optimizmus és a pozitív szemlélet nem csak azt jelenti, hogy elfordítjuk a fejünket a problémáktól és a nehézségektől, hanem olyan érzést kelt bennünk, hogy van remény és lehetőség a javulásra. A jó hírek rendszeres fogyasztása segít kiegyensúlyozni a világban tapasztalható negatívumokat, és felhívja a figyelmet az emberi erényekre, a sikertörténetekre és a pozitív változásokra.

A pozitív hírek serkentik az agyban a boldogságért felelős neurotranszmitterek, például a dopamin és az endorfin felszabadulását. Ezenfelül az optimizmusnak a szervezetünk egészére hatása van, beleértve például az immunrendszer erősítését és az általános egészségünk javulását.

A LENTI Galériánkban végig tudod nézegetni a múlt hét jó híreit, amik javíthatják a kedved!

Ha csíped a horror filmeket, a következő galériánkat mindenképp nézd végig (ha mered).