“A szívemet egy croissant-nal lopta el” - interjú a Freyja x Chez Dodo párosával, akik az életben is egy pár

Borítókép: “A szívemet egy croissant-nal lopta el” - interjú a Freyja x Chez Dodo párosával, akik az életben is egy pár Forrás: Chez Dodo
Ropogós tészta, gyümölcsös vagy éppen sós karamellás krém. Szerelembe lehet esni egy desszerttől? Naná! A Chez Dodo és a Freya két önmagában is fantasztikus hely. Előbbi az utánozhatatlan macaronjairól, utóbbi a pótolhatatlan croissant-jairól hírhedt. És mi van akkor, ha összedugják a fejüket? Szalai Dórival és Dormán Petivel, beszélgettünk, akik nem csak szakmailag passzolnak egymáshoz, az életben is egy párt alkotnak. Földi Barka interjúja.

Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy cukrász lány, aki a város legfinomabb macaronját készítette, és volt egy pékfiú, aki a croissantok mestere volt - mind a ketten messze földön híresek…

Aki szereti a minőségi édességet és/vagy pékárút, akkor a Chez Dodo és a Freya név is biztosan ismerősen cseng számára. Ha szereted az édességeket és a romantikus történeteket, akkor feltétlen olvasd el az interjút Szalai Dórival és Dormán Petivel, akik nem csak szakmailag passzolnak egymáshoz, az életben is egy párt alkotnak. Idén összedugták a fejüket és a két vállalkozást, a tudásuk legjavát összeeresztették, így jött létre egy ízlelőbimbókat kényeztető, szemet gyönyörködtető sütemény kollekció.

Nálam győz a kíváncsiságom. Hogyan ismerkedtetek meg?

Ez egy nagyon romantikus és egyben filmbe illő történet: Peti imádta a macaronjaimat és akkoriban tartottunk croissant is a Chez Dodoban, ezért egy szép napon besétált Breaddel, az agarával, hogy megmutassa milyen is a tökéletes croissant, esetleg nem akarjuk-e inkább azzal kényeztetni a vendégeinket. Néhány munkatársunk, aki bent volt aznap, még ma is emlegeti ezt a történetet. Szóval mondhatjuk akár úgy is, hogy a szívemet egy croissant-nal lopta el.

Igazad van, ennél romantikusabbat régen hallottam. Elárulod nekünk, mit jelent számotokra a szerelem?

Sok mindent természetesen, például, hogy este bekuckózva együtt lapozgathatjuk az azóta egyesített szakácsköny-gyűjteményünket és fantáziálhatunk az újabb csodákról, amiket utána hétvégén jól el is készítünk. Persze a legizgalmasabb mindig az, amikor egymás alkotásait kell véleményezni. :) Meg persze Rozit, a kislányunkat, ő a legdurvább közös szerelem-desszertünk evör.

Közös tervezés, közös sütés. Hogyan zajlik az alkotás folyamata?

A takaró alatti szakácskönyv lapozgatással indul, utána jön a fejben sütés és rajzolás. Aztán az alapanyagok kiválasztása - sokan nem is gondolnák, de ezen múlik szinte minden - a megvalósítás és csinosítgatás, finomhangolás. Aztán a legjobb rész: a beleharapás!

Ebben egyetértek. A legjobb része a beleharapás. Azok, akik ellátogatnak hozzátok egy beleharapásra mit kapnak pontosan? Mire számíthatnak?

A Chez Dodo a kezdetektől azon mesterkedik, hogy olyan desszerteket hozzon létre, amik egy pillanatra elfeledtetnek körülöttünk mindent, helyette adnak egy harapásnyi boldogságot. A Freyja x Chez Dodo desszertek is pont ilyenek - persze fontos, hogy aki a gyümölcsösebb ízeket kedveli, az inkább az elképesztően ribizlis és könnyed vaníliás Peti Coeur-t, a csokoládésabb ízek rajongói pedig a roppanós, sós karamellás és kávés mille-feuille-t válasszák.

Én alig várom, hogy megkóstoljam, azaz megkóstoljuk mert a férjemmel tervezek menni. Mit szeretnétek üzenni azoknak, akik még keresik magukat, a szenvedélyüket vagy épp a szerelmüket?

Hogy jöjjenek el egy isteni desszertre hozzánk, akár egy saját falatnyi boldogságra vagy egy sütemény kóstolós randira!

Kedvcsinálónak kattints a galériára (garantáljuk, hogy megjön az étvágyad) és utána indulás!