JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

A Trevi-kúttól a Gellért Hotelig - Különleges fotózási helyszínek a divat világából

Borítókép: A Trevi-kúttól a Gellért Hotelig - Különleges fotózási helyszínek a divat világából Forrás: Koch Balázs
A divatbemutatók, divatfotózások sokszor mozognak valóság és képzelet határán, a helyszín és a díszlet pedig azt a célt szolgálja, hogy a nézőket beszippantsa a tervező által megálmodott különleges világba. Íme néhány a legszebb helyszínek közül, melyek között bizony ott van a Gellért Hotel is!

Prada

A Prada 2018-as tavaszi-nyári kollekciójának témája a női szuperhősök és a girl power volt. Miuccia Prada nyolc híres női művészt kért fel arra, hogy a Prada milánói központjának falait különböző képregény-jelenetekkel fessék tele. Mind a ruhák, mind a díszlet alapvetően gender kérdéseket feszegetett: hol a határ férfi és nő között, mitől nő a nő, milyen akar lenni a nő, és hogyan lesz olyan, amilyen lenni szeretne?

Forrás: Prada

Fendi

A Fendi divatház 2017-ben ünnepelte 90.évfordulóját. A kiemelkedő esemény természetesen különleges helyszínért kiáltott. Arra azonban senki sem számított, hogy a modellek a római Trevi-kút vízén fognak járni. Persze sokan ágáltak a 17. századi barokk szökőkút divatbemutató díszletként való használata ellen, a végső belegyezést Lagerfeldék végül csupán a bemutatót megelőző éjjel kapták meg. A modellek egy teljesen átlátszó plexin vonultak végig, néhány centivel a kút vize felett.

Forrás: Fendi

Chanel

A Chanel 2017-es őszi kollekciójának bemutatójára Lagerfeld egy saját űrbázist és vele együtt egy 35 méter magas űrhajót álmodott meg az ikonikus Grand Palais közepére, amely a show végén Elton John Rocket Man című slágerére meg is kezdte a felszállást.

Forrás: Chanel

Molnár Nini

Hazánk egyik tehetséges divattervezője, Molnár Nini is folyamatosan keresi a kreatív és egyedi helyszíneket. Nemrégiben készült is egy retro hangulatú fotósorozat a Gellért Hotelben, közvetlenül az épület felújítása előtt. A hamisítatlan retro hangulat miatt esett a választás erre a helyszínre, mert Nini úgy gondolta, a letűnt idők luxusa tökéletes háttér lehet a ’80-as évek által inspirált, mégis modern kollekciójának.

„Azt, hogy az elegancia relatív, maga a helyszín szimbolizálja a legjobban: a Gellért Hotel egykor egyet jelentett a luxussal, mára azonban megkopott az egykori fénye, és egy alapos „újra gondolásra” szorul, hogy ne csak egy mementó legyen, hanem ismét meghatározó pontjává váljon Budapestnek. Már nem ő a főszereplő, de tökéletes enteriőr új kollekciómhoz, melynek darabjai klasszikus, kissé nosztalgikus formák és minták a modern, városi nők igényei szerint újra gondolva.”- nyilatkozta Nini.

Nézegesd meg Nini új kollekciójának fantasztikus darabjait, melyek hátteréül a patinás Gellért Hotel enteriőrje szolgál!