Borítókép: Beszólt a szomszédom, de mégis mi köze hozzá? Forrás: Getty Images

Beszólt a szomszédom, de mégis mi köze hozzá?

Épp csak beköltöztek a házukba, az új szomszédjuk máris "bemutatkozott" és beolvasott nekik. A ledöbbent anyuka elmeséli, pontosan mivel kapcsolatban.

Nemrég költöztünk csak be az új házunkba, ahonnan sok minden hiányzik még, illetve nincs a helyén. Többek között a tűzhelyünk sem; anélkül pedig nem igazán tudok főzőcskézni a családnak. Ez egy ilyen helyzet, amennyire lehetett, fel voltunk rá készülve, tudomásul vettük. Se a férjem, se a gyerekek; egyikük sem reklamált, nem úgy az új szomszéd – kezd a történetükbe egy anyuka, akit annyira megleptek a történtek, hogy az „internet népéhez” fordult tanácsért.

„Őszintén szólva nagyon nem számítottam erre, mert már a költözésünk másnapján átjöttek bemutatkozni és nagyon barátságos, kedves hangnemben üdvözöltek.

A minap viszont, amikor egy kávéval és a szendviccsel a kezemben éppen hazaértem, kint volt ő is és odaintett a kerítéshez.

Nem tudtam nem észrevenni, hogy folyton csak rendelitek az ételeket. Nem lehetne ezt egy kicsit visszafogni? Nehezen tudom megmagyarázni a gyerekünknek, hogy ő akkor miért is nem ehet napi szinten elviteles, gyorskaját – darálta el a mondókáját, teljesen komolyan. Legalábbis halvány jelét nem mutatta annak, hogy poénnak szánná a dolgot.

Tudod, sajnos ezen a héten még nem tudtuk beállítani az új tűzhelyet a konyhába, így még ha akartam volna, se tudtam volna hol főzni; nem nagyon volt más választásunk. A jövő hétre már remélhetőleg ez is megoldódik – kezdtem rögtön magyarázkodni.

De vajon miért is? Utólag kezdtem csak el azon gondolkodni, hogy mégis milyen alapon akar beleszólni abba, hogy mi hol és mit eszünk? Csak azért, mert nem képes nemet mondani a gyerekének valamire? Csak én gondolom, hogy ezzel máris túlment egy határon?” – teszi fel a kérdést a ledöbbent anyuka.

Galériánkban olyan szomszéd-típusokról olvashatsz, akikre Te is biztosan ráismersz!