JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Ne legyél az idő rabja, kezdj lassítani és élj!

Borítókép: Ne legyél az idő rabja, kezdj lassítani és élj! Forrás: GettyImages/ Yiu Yu Hoi
Elment a busz az orrod előtt, és hiába tudod, hogy jön a következő pár perc múlva, te mégis iszonyatos dühöt érzel. Mert lemaradtál. És ugyanez az érzés motoszkál benned, ha nem tudod megnézni az üzeneteidet vagy ha nem megy a net. A félelem, hogy lemaradsz valamiről, hogy kimaradsz; arra inspirál, hogy mindig rohanj, és soha ne állj meg, egy pillanatra sem: futtában iszod meg a kávéd, laptop előtt ülve ebédelsz és lefekvés előtt még egyszer – biztos, ami biztos- lecsekkolod, nem írt-e az utóbbi 10 percben a főnököd. Aztán csak azt veszed észre, hogy kiégtél és nem tudod, hogyan tovább, de amíg meg nem találod a választ, benne maradsz a mókuskerékben.

Sajnos a fenti állítások nagyon sokunkra igazak. Mint ahogy az is, hogy elveszítettük az egyensúlyunkat, a biztonságérzetünket és olyan dolgokba kapaszkodunk, amelyekbe nem szabadna.

A május 6-i Facebook Live beszélgetés ezekről a problémákról szól és egy olyan lehetőségről, ami segít ebből az ördögi körből kilépni és egy lassabb, minőségi életet kialakítani. Beszélgetőpartnerem, Fézler Gina ontológiai life coach, közösségi média stratéga nem csak tanítja a lassítás művészetét, ő maga is ennek a szellemében él. Kiemelt területe a közösségi média lassított, slow használata. Hogy mit is jelent ez? Hogyan használjuk okosan a digitális technológiát, hogy az hasznunkra váljon? Hogyan előzzük meg a kiégést?

A válaszokat megtalálod a beszélgetésünkben, amit az alábbi videóra kattintva meg is nézhetsz:

Posted by Éva Magazin on Thursday, May 6, 2021