terhesség, szülés, várandósság, legfiatalabb anya, legidősebb anya, Guiness Rekord Forrás: Pixabay.com/Samuel Lee

Anyai „leg”-ek: Nők, akik nem készültek rá, mégis csúcstartók lettek

Tudtad, hány évesen hozta világra a gyermekét minden idők legfiatalabb anyukája? Vagy a legidősebb? S azt, hogy a legtöbb babát szülő nő mennyivel tartja a rekordot? Összeállításunkból kiderül.

Ő maga is kisgyermek volt - csupán 5 éves és 7 hónapos - amikor világra hozta első gyerekét: a perui Lina Marcela Medina ezzel minden idők legfiatalabb édesanyjaként vonult be a történelembe. A legidősebb „csúcstartó” egy hetvenes éveiben szült indiai asszony, míg a legtöbb gyermekes „kategória” élén egy orosz nő áll.

A legfiatalabb: 5 évesen szült egy perui kislány

Lina átlagos családban nőtt fel: édesanyja, Victoria Losea házvezetőnő volt, apja, Tiburelo Medina pedig ezüstműves. 5 éves és 6 hónapos korában a szülei rendellenesnek tűnő hasi duzzanatot vettek rajta észre, amit első látásra daganatnak véltek. A bizarr sztori folytatását ide kattintva olvashatod.

A kislányról és babájáról készült képekért kattints a Galériába!

A legidősebb: életet adni 70 felett

A világ legidősebben szülő asszonya, a 74 éves indiai Erramatti Mangayamma a biztonság kedvéért intenzív osztályon hozta világra ikerlányait. Bár az anya és a babák is sikeresen átvészelték a beavatkozást, a 78 éves kispapa a szülés után nem sokkal szívinfarktust kapott. Történetüket ide kattintva olvashatod.

Nézd meg, kik a kategória a dobogósai!

Minden idők legtöbbet szült anyukái

A Guiness Rekordot egy orosz nő tartja, 69 gyerekkel, de a lista második és harmadik helyezettje se sokkal maradt le mögötte. Róluk bővebben ide kattintva olvashatsz.

Képekért pedig kattints a Galériára!

Végül, de nem utolsó sorban: a világ első hatosikrei

Bárki, aki a hetvenes években Fokvárosban élt, az hallott az 1974. január 11-én császármetszéssel született babákról. A Rosenkowitz-ikrek összsúlya 10,9 kg volt, egyenként 1,1–2 kg közötti testtömeggel születtek. Ők voltak a világ első hatosikrei, akik túlélték az újszülöttkort. Az ikrek sztoriját bővebben itt olvashatod.

Nézd meg a Galériában, milyen helyesek voltak kiskorukban!