7 hely Budapesten, ahol a legjobb reggeliket kapod és az áraik sem riasztanak el!

Borítókép: 7 hely Budapesten, ahol a legjobb reggeliket kapod és az áraik sem riasztanak el! Forrás: pexels/Julie Aagaard
Édouard Manet Reggeli a szabadban című festménye, a Lumiere-féle A kisbaba reggelije, vagy épp a Harry és Sally orgazmus-megjátszós jelenete egyaránt az első - és talán legfontosabb – étkezés előtt hajbókol.

Másrészt szinte közhely, hogy a magyar nem az a virtigli korán evő fajta. A legtöbben munka előtt kapkodva, otthon tolunk be a szánkba néhány falatot, vagy elindulunk éhesen, mert inkább későbbre húztuk a vekkert.

Pedig számos nyomós érv szól a reggelizés mellett. A korai étkezés egészséges, növeli az aktivitást, csökkenti bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát, és redukálja a napközben kialakuló éhségérzetet is, ami miatt sokan nekiállnak kétszeres erővel zabálni. Ráadásul a reggelizés művészete gyönyörteli rítussá alakítható, ha igazán megadjuk a módját: a sülő piritós és szalonna illata, a sercegő tojás, a puha vaj, dzsem és sajt teával, kávéval, narancslével és egy kényelmes székkel kombinálva apró mennyországgá varázsolhatja a betonszürke reggeleket.

Talán ennek a mágiának köszönhető, hogy hajnali rohanás ide vagy oda, a brunch műfaja egyre elterjedtebb, ezért mi megosztanánk veletek kedvenc reggelizős helyeinket, amennyiben rászánjátok magatokat a korai kelésre (persze ha nem, az se baj, a legtöbb helyen a reggeli egész napos). Hat szuper lehetőséget kínálunk az egészen egyszerűtől a komplettebb fogásokig, az árak azonban egyik esetben sem vernek majd a földhöz. Tapasztalataink elsősorban a 13. kerületre és környékére fókuszálnak, elnézést az újlipóciai túlsúlyért: azért beválogattunk néhány helyet Budapest egyéb tájékáról is.

Vigyázat, a lista szubjektív.

Briós - Pozsonyi út

Hangulatos reggeliző a Pozsonyi úton, Budapest egyik legszebb utcájában. Ha tojásfélékre vágysz, a Briós mindenképpen neked való. Az angol reggelitől a buggyantott tojáson át a rántottáig százféle változatban megkóstolhatod, de akkor se maradsz hoppon, ha inkább különleges szendvicseket, palacsintát vagy főételt kívánnál. Egyre azonban vigyázz, rendkívül népszerű, és ezért gyakran zsúfolt helyről van szó.

Tradi Budapest - Pannónia utca

Picuri, de kedves hely a Pannóniában, ahol leginkább péksütik közül válogathatsz. Ha épp akad szabad asztal, kuporodj ide a kávéddal és a croissantoddal, okostelefonozás helyett pedig olvasgass verseket, vagy valami klasszikus regényt. Garantáltan átérzed majd a történelmet.

Forrás: pexels-Emrah Tolu

Galériánkban további szuper reggelizőhelyeket találsz!