7 elképesztő sztáresküvő: fényűzés, hintók, habfehér ruhák és csipkefátylak

Borítókép: 7 elképesztő sztáresküvő: fényűzés, hintók, habfehér ruhák és csipkefátylak Forrás: Terry Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images
Ha rongyrázásról van szó, a zene és a film csillagjai egymást licitálják túl, hogy melyikük a legszebb, a legizgalmasabb és a leggazdagabb lény széles e világon. Az esküvő ráadásul sokak szemében talán még ma is a női létezés diadalmas megkoronázása, legyen tehát minél látványosabb és minél drágább.

Ugyan Magyarországon a sztárlakodalom talán kevésbé hangsúlyozott szegmense a luxusnak, a főleg britekből és amerikaiakból összeálló illusztris sztárbrigád azonban bőven szolgáltat alapanyagot az esküvőmániás bulvárújságírásnak.

Egy cikk erejéig mi is belemerülünk a habfehér ruhák, csipkefátylak és esküvői hintók lázában égő álomvilágba, és bemutatunk hét pazar lagzit az újkori celebtörténelemből.

Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas

A hollywoodi színészpár esküvőjét 2000. novemberében tartották New Yorkban, a Plaza Hotelben. Zeta-Jones egy szatén, csontszínű Christian Lacroix ruhát viselt, ami 140 ezer dollárt ért, a több mint 300 meghívott között pedig a legnagyobb világsztárok szerepeltek. A hírek szerint a nagy egybekelés napja legalább másfél millió dollárba került a párosnak, cserébe 24 éve együtt vannak.

Kate Middleton és William

Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjét 2011. április 29-én tartották meg a londoni westminsteri apátsági templomban, majdnem 2000 vendég előtt. Middleton ruháját a brit divattervező, Sarah Burton készítette, a gyémántokkal ékesített tiarát maga Erzsébet királynő adta kölcsön a menyasszonynak. A luxusalkalmat tévén vagy interneten keresztül akár több milliárdan is nézhették világszerte. A ceremónia után hivatalos ebéd következett, az esti bulit pedig a Buckingham-palotában tartották.

Forrás: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Galériánkban további emlékezetes sztáresküvőkre találsz!

Esküvőzés gyerekkel? Bántó, ha gyerekmentes esküvőre hívnak meg? Erről beszélgettünk a Mesélj, Anyukám! egyik adásában: