5 híresség, aki Katalin hercegné esküvői ruháját koppintotta

Borítókép: 5 híresség, aki Katalin hercegné esküvői ruháját koppintotta Forrás: Getty Images
Előtted van, milyen ruhában mondta ki a boldogító igent Kate Middleton Vilmos hercegnek? Nehéz is lenne elfelejteni a páratlan darabot. Az sem véletlen, hogy az ikonikus ruhaköltemény jónéhány celebet „inspirált” arra, hogy meglehetősen hasonló menyasszonyi ruhában álljon az oltár elé, saját esküvőjén.

Katalin hercegné és Vilmos herceg a múlt héten ünnepelte tizedik házassági évfordulóját. Ennek apropóján néhány olyan hírességet szedtünk össze, akik Kate Middleton ikonikus menyasszonyi ruhájához kísértetiesen hasonló darabot terveztettek a saját esküvőjükre.

A lenyűgöző fehér és elefántcsontszínű szaténruhát Alexander McQueen elhunyt divatcézár örököse, Sarah Burton tervezte. A darab nagy elismerést kapott a divatszakmában is egyszerre modern és klasszikus vonalvezetéséért.

„Ez egy olyan ruha, amely kiállja az idő próbáját. Ami nem mindegyikre igaz. Világszerte ezt akarják majd viselni a menyasszonyok”
írta az esküvő után Mark Badgley a New York Times hasábjain.

S hogy a divattervező mennyire beletrafált, az is mutatja, hány híresség vonult már azóta oltár elé az ikonikus darabra erősen emlékeztető menyasszonyi ruhában.

Divatszakértők szerint is tény, hogy a 2011. április 29-i "royal weddinget" követően a menyasszonyi ruhák piacát elárasztották a hercegné által viselt Alexander McQueen költemény koppintásai. Katalin hosszú, csipkés ujjú, különleges szaténruhájával nagyon magasra tette a lécet, amit azóta többek is megpróbáltak megugrani. S hogy pontosan kik, galériánkból kiderül.

5 celeb, aki hasonló ruhában ment férjhez, mint Katalin