A 18 legokosabb kutya a világon: népszerű fajták és igazi ritkaságok is vannak a listán

Borítókép: A 18 legokosabb kutya a világon: népszerű fajták és igazi ritkaságok is vannak a listán Forrás: Unsplash/Jamie Street
Derítsd ki, hogy a kutyusod szerepel-e a listán. A JoyMagazin.hu összeállítása.

Nem véletlen, hogy sokszor foglalkozunk kutyás témákkal, ugyanis ahogy a legtöbb ember, mi is imádjuk az állatokat. A négylábú kedvencek gyakran a szerkesztőségünkben is feltűnnek, amivel megszínesítik a legszürkébb hétköznapokat is. Egyszóval öröm velük lenni, hiszen igazi barátok, akik mindig ott vannak az ember mellett. Nemcsak az aktívabb életmódra vesznek rá, de a puszta jelenlétükkel még a boldogsághormonokat is felturbózzák, sőt azok a férfiak, akiknek kutyájuk van, még vonzóbbnak is tűnnek a nők szemében.

Egy szó, mint száz, a lényeg, hogy jó dolog gazdinak lenni, ám egyáltalán nem mindegy, milyen ebet fogadsz örökbe. A személyiségedtől is függ, milyen kutyus illik hozzád a legjobban, és persze az sem mindegy, milyen életmódot folytatsz. Vannak kutyák, amik jól tűrik a monotonitást, míg mások sok mozgásra és állandó odafigyelésre vágynak. Aztán léteznek gyorsan tanuló fajták, meg olyanok is, amik kevésbé okosak. A Reader’s Digest most megjelentette Stanley Coren kutyakutató ranglistáját, amiben a 18 legokosabb kutya szerepel rangsorolva. Íme:

18. Rövidszőrű német vizsla

17. Német spicc

16. Hosszúszőrű skót juhászkutya

15. Schipperke

14. Belga juhász

13. Angol springer spániel

12. Törpe schnauzer

11. Pembroke welsh corgi

10. Ausztrál pásztorkutya

9. Rottweiler

8. Papillon

7. Labrador retriever

6. Shetlandi juhászkutya

5. Dobermann

4. Golden retriever

A dobogós helyezetteket megtalálod a galériában!