15 húsvéti locsolóvers, ami bizonyítja: ma már nem a zöld erdőbe járnak a locsolók

Borítókép: 15 húsvéti locsolóvers, ami bizonyítja: ma már nem a zöld erdőbe járnak a locsolók Forrás: Pixabay.com/ RyanMcGuire
Változik a világ, vele a húsvéti szokások tartása is hígul. Klasszikus, vicces vagy épp pikáns legyen, mára már a locsolóversek is egyre frappánsabbak. 15-öt hozunk nektek a közelgő ünnepre!
Zöld erdőben jártam,
Kék ibolyát láttam,
El akart hervadni
Szabad-e locsolni?

Szabad!

-mondtuk lelkesen és mondják ma is ott, ahol még tartják a húsvéti ünnep ezen részét. Locsolkodásra ma is érkeznek férfiak, bár lehet számuk egyre fogy. Hogy mivel locsolnak? Harmatvízzel, mi mással.... jó, jó, maradjunk inkább annál, hogy valami parfümmel, férjek, párok esetében még az is lehet, hogy a sajátunkból kapunk.

És hogy tojás festünk-e még?

Emlékszem, én -most, mint friss negyvenes- a kilencvenes évek elején úgy festettem a tojásokat, mint akinek kötelező. És az is volt, mert jött a szomszéd, az összes fiú az osztályból, a rokonok, kész őrültek háza volt, szóval kellett a piros tojás. Hogy a versek terén volt-e változatosság? Túl nagy nem, zengett a zöld erdő meg a kék ibolya. Persze voltak önjelölt költők, akik minden évben új versikét fabrikáltak. És milyen jól tették, hogy költöttek újakat, máskülönben nem lenne ma ennyi frappáns húsvéti költemény.

15 locsolóverset gyűjtöttünk nektek csokorba. Van, ami vicces, van amelyik hozza majd a klasszikus vonalvezetést, lesz olyan is, ami igazán gyerekbarát és találsz köztük pikánsabbat is.

Urak és fiús anyukák figyelem! Galériánkban 15 locsolóvers vár rátok a 2022-es húsvét megkoronázásához