10 dolog, amit a fiatalabb generáció nem érthet

Borítókép: 10 dolog, amit a fiatalabb generáció nem érthet Forrás: Getty Images
A betárcsázós internet semmihez nem fogható "dallama"; a következő heti tévéújság; egy baráti üvöltözés végén lecsapni a telefonkagylót - dolgok, életérzések, amik egy bizonyos kor fölött megdobogtatják a szívünket, a mai ifjúságnak viszont már nem sokat mondanak.

„A múltkor is úgy felidegesített, hogy lecsaptam rá a telefonkagylót. Volt még egy kis dolgom, vissza kellett vinnem a videokazettákat a kölcsönzőbe, de előtte még ugye vissza is kellett tekerni mindegyeiket, mert az az undok fickó a múltkor is felárat fizettetett, amiért nem csináltam meg. Alig várom, hogy végre hazaérjek és a friss tévéújságban nyugiban bekarikázgassam, mit szeretnék megnézni a jövő héten. Persze ezt aztán még Anyu is átfésüli…”

Micsoda? Lecsapható telefonkagyló? Videókazetta, tévéújság? Ti még nem azt néztetek a tévében, amit akartatok? - kérdezhetik a mai fiatalok, joggal. A fenti monológ ugyanakkor sokakban kelthet nosztalgikus érzéseket: hogy az utcai telefonfülkék világában milyen érzés is volt „elérhetetlennek” lenni; nem tudni, ki az, aki éppen megcsöngeti a „buta” otthoni telefonkészüléket, no meg a folyton összegabalyodott kazettáidat bogozgatni, amit rendre bekapott a magnód - és még sorolhatnám. A Bored Panda egy remek válogatást rakott össze olyan dolgokból, amiknek a mai fiatalok szerint lehet, hogy valamiféle "özönvíz előtti" tárgyak múzeumában lenne a helye. Ezekből szemezgettünk.

10 dolog, amit a fiatalabb generációnak már kimaradt az életéből